ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ #1

Ο Γιώργιος Ερωτοκρίτου γεννήθηκε και ζει στη Λεμεσό από γονείς με καταγωγή από το χωριό Λιμνάτης. Είναι νυμφευμένος με τη Καίτη και έχει τρία παιδιά τη Μελίνα, τον Ανδρέα και την Ελένη.

Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Α, Ε Γυμνάσιο (κλασσικό) και Δημοσιογραφικό Εργαστήρι. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά δημοσιογραφικά σεμινάρια στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Κύπρο διεύθυνση, διοίκηση και marketing.

Υπηρέτησε την Εθνική φρουρά ως υπαξιωματικός στις διαβιβάσεις όπλου (ΓΚΕ). Τιμήθηκε από τους ανωτέρους του για τις υπηρεσίες του ως άνθρωπος με δημιουργική ιδιοσυγκρασία, αγάπη προς το συνάνθρωπο του, τη πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια.

Το 1980-1982 συνεργάστηκε με τη Λεμεσιανή εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. Το 1982-1989 ήταν ο γενικός διευθυντής των εφημερίδων Μεσημβρινή και Φίλαθλος.

Το 1988 – μέχρι σήμερα δημιούργησε τον Διαφημιστικό Οίκο Ερωτόκριτος Πρακτορείο Τύπου και Πληροφοριών. Το 1989 δημιούργησε μια από τις πρώτες τουριστικές εκδόσεις στη Κύπρο την Cyprus Tourism η οποία εκδιδόταν σε 4 διαφορετικές γλώσσες. Η εξέλιξη της έκδοσης έγινε λίγα χρόνια αργότερα περιλαμβάνοντας και τη τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας. Μετονομάστηκε Τουριστικός Τύπος – Tourist Press. Παράλληλα εκδίδει εξειδικευμένο περιοδικό το οποίο καλύπτει τη αγροτουριστική Κύπρο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Όλες οι τουριστικές εκδόσεις διανέμονται στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού τα τελευταία 30 χρόνια. (Αγγλία, Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρο).

Έχει εμπειρία στο χώρο του τουρισμού και κατάφερε να είναι ο μοναδικός εκδότης που με τη δημοσιογραφική του ομάδα καλύπτει με ειδήσεις και ζωντανές μεταδόσεις τη τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και της Ελλάδας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά κανάλια.

Έγινε ο πρώτος εξειδικευμένος εκδότης που κατάφερε να μεταφέρει μέσα από τις συνεντεύξεις και τα ντοκιμαντέρ του το τουριστικό προϊόν εκτός συνόρων των δυο χωρών. Ταυτόχρονα ενημερώνει με ειδήσεις τους επαγγελματίες και το κοινό για τα τουριστικά νέα και τους προορισμούς των δυο χωρών. 

Δυναμικός, ειλικρινής και έντιμος να διεκδικήσει μια θέση στη βουλή για το καλύτερο μέλλον της Κύπρου.