Επιστροφή στην λύση Ενιαίου Κράτους

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

Επιστροφή στην λύση Ενιαίου Κράτους

1 Σεπτεμβρίου 2021

Η στασιμότητα που παρατηρείται στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού μετά το Κρανς Μοντανα ήταν το αποτέλεσμα μιας αδιέξοδης πορείας δεκαετιών όπου η Τουρκία ροκάνιζε τον χρόνο αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στην ουσία του προβλήματος που είναι η αποχώρηση του στρατού Κατοχής από ένα κράτος Μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ. 

Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στο θέμα της Αμμόχωστου δεν θα έπρεπε να μας ξενίζουν αφού αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας που είναι η Τουρκοποίηση των κατεχόμενων εδαφών μας σε πρώτη φάση και ο έλεγχος επί ολόκληρης της Κύπρου στη συνέχεια.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η συνέχιση των συζητήσεων για λύση στην βάση ΔΔΟ θα οδηγήσει σε οριστική διχοτόμηση της Κύπρου αφού ενισχύει τη δι-ζωνικότητα και τον δι-κοινοτισμό που αποτελούν ρατσιστικά και διαιρετικά στοιχεία. Επιβάλλεται η πολιτική ηγεσία να μελετήσει σοβαρά την στροφή στην λύση ενός πραγματικά Ενιαίου Κράτους αφαιρόντας από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας όλα τα ρατσιστικά – διαιρετικά στοιχεία, υιοθετόντας παράλληλα την πλέον δημοκρατική αρχή «Ένας Άνθρωπος- Ένας λαός – Μια ψήφος».

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *