Θαύμα ή απάτη ;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΘΟΥ ΚΟΙΡΑΝΙΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

Θαύμα ή απάτη ;

Άθως Κοιρανίδης, Μέλος Δ.Σ.

20 Μαϊου 2021


Χριστός Ανέστη !

Τις τελευταίες 15 μέρες παρατηρείται μία εντυπωσιακή βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα που δημοσιεύει το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες 15 μέρες κατά τις οποίες είχε παρατηρηθεί αισθητή επιδείνωση.  Η βελτίωση αφορά τους πλείστους επιδημιολογικούς δείκτες (ποσοστό θετικότητας, ενδονοσοκομειακοί ασθενείς, ασθενείς ΜΕΘ, διασωληνωμένοι) πλην των θανάτων οι οποίοι κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η βελτίωση οφείλεται σε 2 βασικούς λόγους.  Πρώτον, στον εγκλεισμό και στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα μέχρι τις 9 Μαίου 2021 και δεύτερον στην αύξηση των εμβολιασμών.  Η διατήρηση των θανάτων στα ίδια επίπεδα δεν έχει σχολιαστεί.  Αντ’ αυτού, με μία παράδοξη και ανεξήγητη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, σταμάτησε η κατηγοριοποίηση των θανάτων των φορέων του κορωνοϊού μεταξύ εκείνων που έχουν ιστορικό εμβολιασμού και των υπολοίπων.  Αυτή η απόφαση βρίθει συνομοσιολογικών εξηγήσεων τις οποίες θα αντιπαρέλθω σε αυτό το άρθρο.

Την Δευτέρα 10 Μαιου 2021, πρώτη μέρα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, είδαμε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς πολλών χιλιάδων οπαδών της Ομόνοιας χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.  Οι εν λόγω πανηγυρισμοί είχαν εξαγγελθεί μέρες πρίν αλλά η κυβέρνηση έκρινε ότι δεν χρειαζόταν να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά 1-2 μέρες ώστε να τα αποφύγει.

Την επαύριο των πανηγυρισμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μία καθόλα προκλητική και εξωφρενική δήλωση με την οποία δικαιολόγησε το φαινόμενο ως φυσιολογικό λόγω των 11 ετών που πέρασαν από την προηγούμενη κατάκτηση πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ομάδας !!!

Η προκλητική και εξωφρενική δήλωση του Προέδρου προκάλεσε την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού για διαφορετικούς λόγους.  Πρώτον λόγω των τεράστιων οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών συνεπειών που προκλήθηκαν από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα του τελευταίου 14μήνου οι οποίες ίσως να έπεφταν στο κενό.  Δεύτερον , λόγω της εμφανούς ιεράρχησης των πανηγυρισμών μιάς μικρής μερίδας του πληθυσμού πάνω από τους εορτασμούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για την μέγιστη εορτή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση του Κυρίου λίγες μέρες προηγουμένως.

Έχουν παρέλθει 10 μέρες από τότε που έγιναν οι πανηγυρισμοί και κατά παράδοξο τρόπο τα κρούσματα κορωνοϊού όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν την «εκπληκτική» πτωτική τους πορεία.

Κατά κάποιους, αυτό οφείλεται σε Θεία παρέμβαση λόγω της εορτής του Πάσχα.  Ο Θεός λυπήθηκε το λαό Του, εισάκουσε τις παρακλήσεις κληρικών και πιστών λαϊκών και παρενέβη για να λυτρώσει τον λαό από τον λοιμό.

Κατά κάποιους άλλους, το φαινόμενο οφείλεται σε ανθρώπινη απάτη των κυβερνώντων και των παρατρεχάμενων τους επιδημιολόγων οι οποίοι θέλησαν προεκλογικά να επιδείξουν λαμπρή νίκη επί της «πανδημίας» ώστε να χρυσώσουν το χάπι της καταστροφής που επέφεραν τα άστοχα μέτρα τους και η ευρύτερη διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Παρόλο που πιστεύω στα θαύματα, σε αυτή την περίπτωση έχω την εντύπωση ότι μάλλον πρόκειται για απάτη.  Βασικός λόγος αυτής της αντίληψής μου, είναι το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας, όπως και ο υποφαινόμενος, είχαμε προβλέψει αυτή την εξέλιξη, χωρίς βεβαίως να διαθέτουμε κάποιο προφητικό χάρισμα.

Χωρίς, επαναλαμβάνω, να διαθέτω οποιοδήποτε προφητικό χάρισμα, απλά στηριζόμενος στο ιστορικό των κυβερνώντων, τολμώ να προβλέψω ότι σύντομα θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται στοιχεία που θα αποδεικνύουν τόσο την συγκεκριμένη απάτη όσο και πολλές άλλες απάτες που συντελέστηκαν το τελευταίο 14μηνο σε σχέση με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Αυτό βέβαια δεν θα ιδρώσει τα αυτιά των κυβερνώντων αφού έχουμε συνηθείσει την αναισθησία τους. Εκτός βέβαια αν στις 30 Μαίου ο λαός αποφασίσει να αλλάξει την ροή των πραγμάτων.  Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα εντοπίσει ενδιαφέροντα στοιχεία που θα δικαιολογήσουν τον διορισμό άλλης μίας ερευνητικής επιτροπής. Ίδωμεν.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *