Covid και Διάσταση Απόψεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΗ ΜΑΚΡΙΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

Covid και Διάσταση Απόψεων

Αλέξης Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας

4 Μαϊου 2021

Το 2020 γύρω στα 10 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο. Η πρώτη και βασική αιτία είναι το κάπνισμα. Ο καρκίνος μαστίζει την ανθρωπότητα από τότε που ανακαλύφθηκε το 3000 π.Χ. στην Αίγυπτο. Κανένα όμως εμβόλιο δεν έχει αναπτυχθεί παρά την τεράστια επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη και έρευνα. 

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης μας σφυροκοπούσαν για τον καρκίνο και τις αιτίες του όπως γίνεται εδώ και ένα χρόνο για το covid-19: η ανθρωπότητα θα υποχρεωνόταν να σταματήσει το κάπνισμα και οι καπνοβιομηχανίες θα έβαζαν λουκέτο. Ποτέ όμως δεν έγινε αυτό και το ημίμετρο με τα αυτοκόλλητα πάνω στις συσκευασίες είναι απλά ένα παραπέτασμα καπνού (μεταφορικά και στην κυριολεξία)

Κάτι ανάλογο ισχύει για άλλες ασθένειες όπως το Parkinson’s, το Alzheimer’s και το HIV που σκοτώνουν  εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Έρευνες δεκαετιών δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και όμως μέσα σε μερικούς μήνες βρέθηκε εμβόλιο για έναν ιό με 0,15% θνητότητα (Γ. Ιωαννίδης), σχεδόν ίση με την θνητότητα της γρίπης. Ο κόσμος όλος μπήκε σε λοκντάουν και δικτατορικά μέτρα επιβλήθηκαν σε όλες σχεδόν τις χώρες με στόχο να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός. 

Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν επιβλήθηκε ένα εμβόλιο σε τέτοια κλίμακα παρόλο που υπάρχουν εξίσου μεταδοτικές και με μεγαλύτερη θνητότητα ασθένειες. 

Αρκετοί συνάνθρωποι μας χλευάζουν την άλλη επιστημονική άποψη που αμφιβάλλει την προέλευση του ιού αυτού, την επικινδυνότητα όπως παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις κυβερνήσεις και την αξιοπιστία των εμβολίων ιδιαίτερα σε βάθος χρόνου. Η άλλη επιστημονική άποψη έρχεται να προσθέσει ότι υπάρχουν φαρμακευτικές μέθοδοι καταπολέμησης του ιού οι οποίες έχουν πλήρως αποσιωπηθεί από κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης. 

Εταιρίες όπως η Pfizer η οποία έχει υποστεί χιλιάδες αγωγές στην ιστορία της για σοβαρές παρενέργειες και θανάτους από τα προϊόντα της, και ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία των αγωγών ($2.3 δις), παρουσιάζονται ως οι “σωτήρες της ανθρωπότητας”. 

Τα πιο πάνω ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με συνωμοσιολογίες, είναι γεγονότα. 

Όσοι έχουν μπει στην λογική να κατηγορούν συμπολίτες τους για την απόλυτα προσωπική τους απόφαση και αναφαίρετο δικαίωμα να ΜΗΝ βάλουν εμβόλιο καλά κάνουν να αναθεωρήσουν γιατί αν αύριο η επιλογή τους αποβεί λάθος (που τους ευχόμαστε να μην) θα έχουν και το κρίμα άλλων. Καλό θα ήταν να κοιτάξουν αξιόπιστες επιστημονικές πηγές που αναφέρουν την άλλη πτυχή των πραγμάτων και να αφήσουν κατά μέρος τα περί “συνωμοσιολογιών” γιατί υποτιμούν την νοημοσύνη των συμπολιτών τους και δίνουν έδαφος για περαιτέρω διχασμό της κοινωνίας. 

Μερικά αποσπάσματα από επιστήμονες που λένε δημοσίως τα πράγματα όπως είναι χωρίς οποιαδήποτε σκοπιμότητα πέρα από την επιστημονική διαφάνεια:

“Το γεγονός ότι ο υπουργός υγείας της Γαλλίας απαγορεύει ένα φάρμακο που φαίνεται να δρα κατά του ιού, είναι παράλογο. και παρόλο που τα επιστημονικά περιοδικά αναίρεσαν τα όσα έγραψαν, ένα από αυτά δεν το έκανε”  “Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχτούν ότι αυτός ο ιός είναι μερικώς κατασκευασμένος και διέφυγε από ένα εργαστήριο υψηλής ασφάλειας. Είναι ανθρώπινο σφάλμα και δεν φέρουν την άμεση ευθύνη” (για κυβέρνηση Κίνας) – Luc Montagner, Ιολόγος, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του HIV

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ, με βάση την τεκμηρίωση που έχουμε αυτή τη στιγμή, ότι μέτρα τύπου lockdown κάνουν καλό, αντιθέτως τα δεδομένα δείχνουν αρνητική επίπτωση και στην συνολική υγεία αλλά και στο ίδιο το επιδημικό κύμα” – Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Επιδημιολογίας Stanford University, πρωτοπόρος στην μετα-έρευνα, ιατρικός ερευνητής με τις περισσότερες αναφορές 

“Τα νέα εμβόλια εμποδίζουν την μετάδοση μόνο στο μισό. Το 60% των νέων περιστατικών covid στα νοσοκομεία της Αμερικής είναι εμβολιασμένοι” – Dr Harvey Risch, Καθηγητής Επιδημιολογίας Yale University 

“Η ‘SAGE’ (Scientific Advisory Group for Emergencies) της Αγγλίας έκανε αρκετά θεμελιώδη λάθη τα οποία οδήγησαν σε ακατάλληλες συμβουλές που είχαν τραγικές οικονομικές και ιατρικές συνέπειες όπου οι άνθρωποι δεν περιθάλπονται όπως πρέπει” – Dr Mike Yeadon, Βιοχημικός με PhD, επιστημονικός ερευνητής και πρώην αντιπρόεδρος Pfizer 

“Τα εμβόλια παράγουν παρατεταμένη εγκεφαλική φλεγμονή και ανοσοκαταστολή. Περιέχουν τοξικά ανοσοενισχυτικά και μολυσματικούς ιούς και βακτήρια που μπορούν να επιδεινώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ασθενειών” – Dr Russell Blaylock, Νευροχειρουργός για 25 χρόνια, συγγραφέας 4 βιβλίων σε θέματα υγείας 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *