Όαση στην Έρημο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΗ ΜΑΚΡΙΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

Όαση στην Έρημο

Αλέξης Μακρίδης, Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

19 Απριλίου 2021

  • Τον Νοέμβριο του 2020 εν μέσω επιδημίας και με απαγόρευση εκκλησιασμού σε πιστούς, άνοιξε το επίσημο τέμενος της Αθήνας με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό, λίγους μήνες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, κάτι που προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή. 
  • Η Ελλάδα εδώ και 6 χρόνια έχει μετατραπεί σε έρμαιο ενός οργανωμένου κύματος παράνομης μετανάστευσης μέσω Τουρκίας. Έχει συμφωνηθεί η ανέγερση 5 νέων κέντρων φιλοξενίας σε περιοχές που ήδη μαστίζονται από την παράνομη μετανάστευση (Σάμος, Λέσβος, Κω, Λέρος) με χρηματοδότηση 275 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ…
  • Η ίδια κυβέρνηση πέρσι ενέκρινε την ανέγερση 20 νέων κέντρων φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Με βάση στοιχεία από το analyst.gr από το 2001 μέχρι το 2019 μπήκαν στην Ελλάδα 2.7 εκατομμύρια καταγεγραμμένοι παράνομοι μετανάστες. Άγνωστος ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων που καταφτάνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες. 
  • Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια δεν έγινε ποτέ παρόλο που το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει. Ούτε έγινε η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου κάτι που θα έφερνε μια νέα δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Με βάση τα πιο πάνω αλλά και πληθώρας άλλων γεγονότων, οι δηλώσεις Νίκου Δένδια είναι μια μικροσκοπική όαση σε μια τεράστια έρημο. Δεν αρκεί μια στιγμή τόλμης για να αναιρέσει τα εγκληματικά λάθη των δύο τελευταίων κυβερνήσεων της Ελλάδας, ανάμεσα τους και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. 

Ο Δένδιας δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση για τους εναπομείναντες 3000-4000 Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη τους οποίους χρησιμοποίησε ο Τσαβούσογλου ως επιχείρημα καλής διαγωγής της Τουρκίας σε σχέση με την δήθεν κακή μεταχείριση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη. 

Η απάντηση με το επιχείρημα της Συνθήκης της Λωζάνης δεν καλύπτει επαρκώς τις κατηγορίες, όπως θα πετύχαινε μια αναφορά στα Σεπτεμβριανά του 1955 όπου για το πογκρόμ δεν καταδικάστηκε κανένας ή μια αναφορά στο ξεριζωμό 1.5 εκατομμυρίων Ελλήνων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή ή στον βίαιο διωγμό 200.000 Ελλήνων της Κύπρου από τις πατρογονικές τους εστίες και την κακομεταχείριση των εγκλωβισμένων μας. Απόδειξη στο πόσο υπερτιμημένη είναι η απάντηση Δένδια: λίγες μόλις ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον Τούρκο ομόλογό του, τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην περιοχή με στόχο να «απειλήσει» γαλλικό ερευνητικό πλοίο το οποίο διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με τον ισχυρισμό ότι η περιοχή είναι υπό Τουρκική κυριαρχία, υπονοώντας το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *