Κυπριακή συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

join Pnoi Laou

Κυπριακή συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

26 Φεβρουαρίου 2021

 Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας την φετινή επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 με τίτλο “Diablo”.

Είναι συγκλονιστικό ένας λαός που στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι ορθόδοξος χριστιανικός με τεράστια μουσική, πολιτιστική και πνευματική παράδοση να εκπροσωπείται από μη Κύπριους, με ένα τραγούδι που όχι μόνο δεν περιέχει κανένα παραδοσιακό στοιχείο αλλά περιέχει στίχους όπως «Έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο, την έδωσα την έδωσα …, μου λέει (ο διάβολος) είμαι ο άγγελός του, είμαι ο άγγελός του…, αγαπώ τον διάβολο».

Το γεγονός αυτό δεν μας εκπλήττει.  Κάθε άλλο.  Είναι φυσικό επακόλουθο της ευρύτερης πνευματικής, ηθικής, πολιτιστικής, θεσμικής και πολιτικής σήψης που διέρχεται η χώρα μας.  Ο λαός μας έχει αποχαυνωθεί από τα απανωτά σοκ της παγκόσμιας διακυβέρνησης τα οποία τον έχουν καθηλώσει στον καναπέ και του έχουν κάμψει τις αντιστάσεις.

Ο λαός μας, όπως βέβαια και οι πλείστοι λαοί του κόσμου, τελούν υπό σύγχυση.  Αντιδρούν αποσπασματικά και αντανακλαστικά στα διάφορα συμπτώματα και παραμένουν απαθείς απέναντι στα αίτια.  Δίνει ελεημοσύνη και προσφέρει συσσίτια αλλά ανέχεται και στηρίζει ένα διεφθαρμένο πολιτικό και κομματικό σύστημα που κλέβει μαζικά την περιουσία του λαού.

Ευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει το λαό να αφυπνιστεί, να εξεγερθεί και να αποτινάξει το ζυγό της διεφθαρμένης κομματοκρατίας που τον καταδυναστεύει για δεκαετίες,  εξευτελίζει την προσωπικότητά του και τον σέρνει στην σωματική, ψυχική και πνευματική υποδούλωση στην παγκόσμια ολιγαρχία.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *