Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

31 Δεκεμβρίου 2020

Αποχαιρετούμε το 2020 με ανάμεικτα αισθήματα. Χαράς, αφού τελειώνει επιτέλους μία πολύ άσχημη χρονιά. Λύπης, επειδή τα όσα ζήσαμε τη χρονιά που πέρασε φαίνεται να είναι προάγγελοι χειρότερων δεινών.

Παγκοσμίως, ζήσαμε την πρωτόγνωρη εμπειρία μίας πανδημίας, χαρακτηριστικά της οποίας ήταν η σύγχυση, η παραπληροφόρηση και η κακοδιαχείριση από πλευράς των πλείστων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα την διασπορά πανικού, την κατάρρευση αρκετών συστημάτων υγείας, την πρόκληση πολλών θανάτων, τεράστιων οικονομικών ζημιών, ανυπολόγιστων ψυχικών διαταραχών και τεκτονικών κοινωνικών αναταράξεων. Τα πιο πάνω φαινόμενα, προκάλεσαν εύλογη και έντονη συνωμοσιολογία ως προς τα κίνητρα αυτών που τα προκάλεσαν, εστιάζοντας στην εκβιαστική επιβολή των εμβολιασμών, στην βίαιη ανακατανομή του πλούτου και στον ψυχολογικό πόλεμο. Πέραν τούτου, παρακολουθήσαμε τον πολιτειακό εξευτελισμό της υπερδύναμης και προτύπου δημοκρατίας των ΗΠΑ και την επί μακρόν εκ μέρους του πλανητάρχη αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος λόγω μαζικής νοθείας.

Εσωτερικά, δεχτήκαμε απανωτά χαστούκια από την τραγική ανεπάρκεια και διαφθορά του πολιτικού κατεστημένου σχετικά, τόσο με την διαχείριση της πανδημίας όσο και την αποκάλυψη νέων σκανδάλων διαφθοράς με πρωταγωνιστές ανώτατα στελέχη της πολιτικής και πολιτειακής ελίτ, αλλά και την απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης των σκανδάλων. Είδαμε την Εκκλησία να σείεται από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του προκαθημένου της και υπεστήκαμε τον διεθνή εξευτελισμό σε όλο του το μεγαλείο από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera σχετικά με την διαπλοκή και διαφθορά σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων το οποίο αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης την τελευταία 7ετία. Εισπράξαμε για πολλοστή φορά την διολίσθηση της χώρας μας στις διεθνείς αξιολογήσεις σε σχέση με την διαφθορά και την διακυβέρνηση. Παρακολουθήσαμε την θεατρικά σκηνοθετημένη από το κομματικό κατεστημένο καταψήφιση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού, και ταπεινωθήκαμε για άλλη μία φορά από την νέα εισβολή του Αττίλα, αυτή την φορά στην ΑΟΖ του κράτους μας, άνευ οποιασδήποτε αντίστασης αφού οι διαδοχικές κυβερνήσεις του φρόντισαν να αποδεκατίσουν την αμυντική του ικανότητα.

Υποδεχόμαστε το 2021 με εξίσου ανάμεικτα αισθήματα.

Παγκοσμίως, η έναρξη των εμβολιασμών χαροποιεί ως προς την προστασία των ευάλωτων ομάδων (περίπου 5% του πληθυσμού) αλλά ανησυχεί ως προς τις επιπτώσεις στον υγιή πληθυσμό (περίπου 95%), ο οποίος λόγω πανικού και εκβιαστικών διλημμάτων εξωθείται προς τον εμβολιασμό. Η παγκόσμια οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 5,5% περίπου αναμένεται να ανακάμψει ελαφρώς πρωτίστως λόγω της εντυπωσιακής απόδοσης της Κίνας που αντιμετώπισε την πανδημία με περιορισμένες οικονομικές απώλειες.

Εσωτερικά, η συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση της πανδημίας προβλέπεται να επιμηκύνει την χρονική της διάρκεια, να επιτείνει την οικονομική ζημιά, να αυξήσει την απώλεια ζωών και να θέσει σε κίνδυνο την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Η κατάργηση του προγράμματος πολιτογραφήσεων θα επιβαρύνει τον κατασκευαστικό τομέα, ενώ τα ευρήματα των ερευνητικών επιτροπών για τα σκάνδαλα και η επικείμενη προεκλογική περίοδος θα τραυματίσουν εκ νέου την διεθνή αλλά και εσωτερική εμπιστοσύνη στο κράτος, με αποτέλεσμα τη μείωση των επενδύσεων. Η Τουρκία αναμένεται να συνεχίσει τις επιθετικές της ενέργειες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να αποκλείεται η πρόκληση θερμού επεισοδίου με ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις. Η επιβαρυμένη ψυχική υγεία του λαού μας αναμένεται να έχει σοβαρά αρνητικές συνέπειες στις κοινωνιο-οικονομικές επιδόσεις του.

Η κατάσταση της χώρας μας είναι καταθλιπτική. Το κράτος αλλά και η κοινωνία αποδομείται σταδιακά από την διαπλοκή, της διαφθορά, την αδικία και την αμαρτία. Η κοινωνία, η οικονομία και το κράτος χρειάζονται αναγέννηση. Η αναγέννηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο από νέα, ικανά και τίμια πρόσωπα, στρατευμένα σε νέα και καθαρά πολιτικά σχήματα απαλλαγμένα από βαρίδια του παρελθόντος και πολιτικούς μαθουσάλες. Οι βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη προσφέρουν την ευκαιρία απαλλαγής από την διεφθαρμένη κομματική ολιγαρχία και τους πολιτικούς δεινόσαυρους που καταδυναστεύουν τον τόπο για δεκαετίες.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ δηλώνει παρούσα στην μάχη κατά της διαφθοράς, της κομματικής ολιγαρχίας, και της ανακύκλωσης των κομματικών δεινοσαύρων. Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει την ψήφο σας για να ανδρώσει το ανάστημά της ενάντια στο κατεστημένο. Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί όλες και όλους να μελετήσουν τις θέσεις της, να ερευνήσουν τις καταβολές της και να συστρατευτούν μαζί της στον αγώνα για την λυτρωτική αλλαγή.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *