Διεφθαρμένοι κομματοκράτες πωρωμένοι συνειδήσεως και στερούμενοι ευθιξίας

Διεφθαρμένοι κομματοκράτες πωρωμένοι συνειδήσεως και στερούμενοι ευθιξίας

Άθως Κοιρανίδης, Μέλος Δ.Σ.

8 Νοεμβρίου 2020


Τα όσα παρακολουθούμε αυτή την περίοδο είναι τραγελαφικά.  Το κόμμα του οποίου βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και προφανώς χρηματοδότης μετέτρεψε το σπίτι του σε άντρο διαφθοράς που ντρόπιασε την Κύπρο παγκόσμια, οργάνωσε διαδήλωση έξω από το προεδρικό ενάντια στη διαφθορά κατηγορώντας την κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ για την έξαρση της ζητώντας την πάταξή της και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Η κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ, οι οποίοι όντως ανήγαγαν την διαφθορά σε επιστήμη ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, επέστρεψαν τα πυρά υπενθυμίζοντας την εμπλοκή του βουλευτή του ΑΚΕΛ, ξεχνώντας ότι αυτοί εξέθρεψαν, ανέδειξαν και εξέλεξαν τον πρωταγωνιστή της συγκεκριμένης τράμπας τέως Πρόεδρο της Βουλής και ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι στους οποίους γινόταν αναφορά και οι οποίοι διευκόλυναν (με το αζημίωτο υποθέτω) βρίσκονται υπό την δική τους πολιτική ευθύνη.

Η συγκεκριμένη διαμάχη φανερώνει το μέγεθος της πώρωσης της συνείδησης των κομμάτων και των πολιτικών οι οποίοι έχουν χάσει κάθε αίσθηση πολιτικής ευθιξίας αφού δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους για τα όσα τραγικά έχουν προκαλέσει και τις καταστροφικές συνέπειές τους.

Η εξέλιξη του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων προδιαγράφεται απογοητευτική, όπως βέβαια ήταν και η εξέλιξη προηγούμενων μεγάλων σκανδάλων. Με τους Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό του να είναι τέως μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που ευθύνεται καθηκόντως για την έγκριση των πολιτογραφήσεων, έστω και αν η ερευνητική επιτροπή που διόρισαν ενεργήσει αμερόληπτα και επαγγελματικά, η υπόθεση θα συγκαλυφθεί.  Η πρόβλεψη στους όρους διορισμού για μη δημοσιοποίηση του πορίσματός είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και της Εισαγγελίας.  Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι εργασίες της ερευνητικής επιτροπής δεν θα ολοκληρωθούν πριν τις ερχόμενες βουλευτικές του Μαΐου 2021, αφού βολεύει τα μεγάλα κόμματα που σίγουρα εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ο νόμος των πιθανοτήτων λέει ότι θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία για καθάρισμα του στάβλου του Αυγεία.   Εκτός βέβαια αν οι πολίτες ξεσηκωθούν και τιμωρήσουν με τη ψήφο τους τα αμαρτωλά κόμματα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς και φέρουν την πραγματική αλλαγή βάζοντας στη Βουλή νέο αίμα. 

Είναι βασικό θεώρημα της πολιτικής και πολλάκις επιβεβαιωμένο ότι η μακρά κατοχή κάποιου αξιώματος φθείρει.  Αυτός είναι ο λόγος που στα ολιγαρχικά καθεστώτα υπάρχει τέτοια διαφθορά.  Αυτός είναι ο λόγος που στα δημοκρατικά καθεστώτα όπου δεν υπάρχει περιορισμός θητειών των πολιτικών και πολιτειακών αρχόντων ανθεί η διαφθορά.  Αυτός είναι ο λόγος που η πατρίδα μας νοσεί και πάσχει σε τέτοιο βαθμό.

Το μέγεθος της διαφθοράς στην πατρίδα μας είναι εξωφρενικό.  Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και σιγά – σιγά ξεσπαθώνουν.  Είναι θέμα χρόνου πότε θα αντιδράσουν δυναμικά ώστε να ανατρέψουν το κατεστημένο και να δώσουν στην πατρίδα μας την προοπτική που της αξίζει.  Επιβάλλεται να αποδυναμώσουν με τη ψήφο τους τα αμαρτωλά μεγάλα κόμματα και τους καρεκλοκένταυρους διεφθαρμένους πολιτικούς μια να δώσουν πνοή σε νέα κόμματα και νέους ανθρώπους.  Επιβάλλεται να απαιτήσουν τον περιορισμό της θητείας των πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων ώστε να υπάρχει συνεχής ανανέωση με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *