Ο κορωνοιός, τα ΜΜΕ και το δόγμα του σοκ

Ο κορωνοιός, τα ΜΜΕ και το δόγμα του σοκ

Άθως Κοιρανίδης, Μέλος Δ.Σ.

3 Σεπτεμβρίου 2020

Η ούτω καλούμενη «πανδημία» του Covid 19 αποτελεί ίσως το γεγονός που στην ιστορία της ανθρωπότητας απασχόλησε την διεθνή επικαιρότητα σε έκταση και ένταση όσο κανένα άλλο. 

Η προβολή από τα ΜΜΕ ήταν και παραμένει πρωτοφανής από πολλές απόψεις.  Πέραν της έντασης και της έκτασης, αυτό που ξεχωρίζει είναι η μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων και η αποσιώπηση όλων των αντίθετων ή έστω διαφορετικών απόψεων, οι οποίες αν δεν ήταν για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα παρέμεναν εντελώς άγνωστες.  

Οι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, ως παπαγαλάκια των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ακολουθούν την γραμμή που χαράσσουν τα δεύτερα και αναμεταδίδουν τις ειδήσεις που επιλέγουν να μεταδώσουν, χωρίς κριτική σκέψη και προβληματισμό για τα τόσα περίεργα και παράλογα ακούγονται αλλά και τις πολλές επιστημονικά τεκμηριωμένες διαφορετικές και αντίθετες απόψεις που μεταδίδονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ντόπιοι πολιτικοί, ως παπαγαλάκια των διεθνών οργανισμών αλλά και των ξένων πολιτικών προτύπων τους, μιμούνται τις αντιδράσεις τους, μεταφράζουν τα λεγόμενά τους και αντιγράφουν τις πολιτικές τους, χωρίς κριτική σκέψη και προβληματισμό για τις ιδιαιτερότητες της μικρής μας χώρας και παρελαύνουν στα ΜΜΕ για την συνήθη αυτοπροβολή σπέρνοντας πανικό και καταστροφολογία.

Όσοι είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ή να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, γνωρίζουμε το εύρος της  διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων από τα ΜΜΕ μεγάλων και μικρών χωρών και την ένταση και αποτελεσματικότητα της πλύσης εγκεφάλου που εξασκείται ακόμη και στις χώρες που θεωρούνται δημοκρατικές και προηγμένες. Όσοι είχαμε την διάθεση να το ψάξουμε λίγο, διαπιστώσαμε ότι τα διεθνή ΜΜΕ, όπως και οι πολιτικοί, είναι υποχείρια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία τους στηρίζουνοικονομικά και όχι μόνο.   Όσοι εμβαθύναμε, καταλάβαμε ότι τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί αλλά και πλείστοι διεθνείς κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών εταιρειών, ελέγχονται, άμεσα ή έμμεσα, από μία μικρή ομάδα ζάμπλουτων, μεγαλομανών, ιδιοφυών, οι οποίοι έχουν καταστεί παγκόσμια ολιγαρχία, έχουν κορεσθεί οικονομικά και έχουν θέσει ως δαιμονικό στόχο τους την επιβολή μίας νέας τάξης πραγμάτων μέσω της οποίας θα καταστήσουν την ανθρωπότητα υποχείριό τους.

Ο υποχειριασμός των ανθρώπων είναι μία αργή και επίπονη διαδικασία η οποία, σύμφωνα με αυτούς που την σχεδίασαν, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και άλλους, για να υλοποιηθεί πρέπει πρώτα οι άνθρωποι να υποστούν αποδόμηση της προσωπικότητάς τους ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις τους, να πανικοβληθούν και να προστρέξουν στον «μεγάλο αδελφό» και «σωτήρα» για προφύλαξη και επιβίωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποδόμηση της προσωπικότητας των ανθρώπων προϋποθέτει την κατάργηση της γλώσσας, την διάρρηξη της σχέσης με τον Θεό, την παραχάραξη της ιστορίας, την διακοπή της παράδοσης, την ισοπέδωση των ηθών, την διάσπαση του κοινωνικού ιστού και όχι μόνο. Όπως έχουν δείξει οι επιστημονικές έρευνες, η αποδόμηση της προσωπικότητας διευκολύνεται με την πρόκληση σοκαριστικών εμπειριών, όπως το κούρεμα καταθέσεων, η χρεωκοπία τραπεζών, τα μνημόνια, η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η απαγόρευση κινήσεων, η απαγόρευση λατρευτικών συνάξεων, η τεχνητή παραμόρφωση της όψης του προσώπου και του σώματος,  κ.ο.κ.

Τα όσα αντιφατικά και παρανοϊκά βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά στα ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες από επιδημιολόγους, δημοσιογράφους, πολιτικούς αλλά και τους παγκόσμιους ολιγάρχες, δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης τουλάχιστον ως προς την υπερτίμηση της επικινδυνότητας και την υπερμετρωπία της προβολής και των αντιδράσεων που αφορούν στην «πανδημία».  Για εμάς που ασπαζόμαστε τις προφητείες των Αγίων πατέρων της Εκκλησίας, αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας άλλου ενός σοκαριστικού πειράματος της παγκόσμιας ολιγαρχίας που οδηγεί την ανθρωπότητα πιο κοντά στην αυτοκαταστροφή, την επικράτηση του Αντιχρίστου και βέβαια στην σωτηριώδη ένδοξο Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *