Ο φυγόστρατος πολιτικάντης και ο κομματάρχης πάτρωνός του

Ο φυγόστρατος πολιτικάντης και ο κομματάρχης πάτρωνός του

Άθως Κοιρανίδης, Μέλος Δ.Σ.

9 Φεβρουαρίου 2019

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε άλλη μία ενδιαφέρουσα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αυτή τη φορά σχετικά με την εφεδρεία στην Εθνική Φρουρά.  Η έκθεση που τιτλοφορείται «Έλεγχος συστήματος επιστράτευσης στην Εθνική Φρουρά» αρχίζει με τη σύνοψη των ευρυμάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ακόλουθα ενδιαφέροντα.

Πρώτον, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει παραβεί τον περί ΕΦ Ν.19(Ι)/2011 απαλλάσσοντας από υπηρεσία στην εφεδρεία ομάδες πολιτών όπως δημάρχους και κοινοτάρχες.

Δεύτερον, έχουν εντοπιστεί άτομα που έχουν διαγραφεί προσωρινά από την εφεδρεία με ψευδή αιτιολογικά, όπως υπηρεσία στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Εθνική Φρουρά.

Τρίτον, έχει εντοπιστεί σημαντικός αριθμός προσώπων που έχουν διαγραφεί προσωρινά από την εφεδρεία με εσφαλμένη αιτιολογία όπως «εξωτερικό φοιτητής» ή «εξωτερικό για λόγους εργασίας» ή «εξωτερικό μόνιμος κάτοικος».  Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκπρόσωπος τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος, επώνυμος δικηγόρος, γνωστό πρόσωπο από το χώρο των ΜΜΕ, ποδοσφαιριστές και  δημόσιοι υπάλληλοι.

Τέταρτον, μόνο το 1% όσων έχουν διωχθεί δικαστικά για ανυποταξία εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο ή/και φυλάκιση, ενώ πολλές περιπτώσεις ανυποταξίας δεν έχουν διωχθεί δικαστικά.

Για εμάς που υπηρετούμε στην Εθνική Φρουρά για δεκαετίες, πολλά από τα ευρύματα της έκθεσης είναι γνωστά.  Γνωστό είναι επίσης το ότι το φαινόμενο της φυγοστρατίας δεν περιορίζεται στην εφεδρεία αλλά εξαπλώνεται και στους κληρωτούς.

Η φυγοστρατεία είναι απότοκο των συμπεριφορών 3 ομάδων πολιτών.  Πρώτον, αυτών που φυγοστρατούν.  Δεύτερον, αυτών που έχουν την ευθύνη εφαρμογής της νομοθεσία. Τρίτον, αυτών που νομοθετούν.

Οι φυγόστρατοι παρανομούν για δύο βασικά λόγους.  Πρώτον, διότι η εθνική τους συνείδηση έχει πορωθεί και δεν αντιλαμβάνονται την υποχρέωση τους προς το κράτος και το έθνος τα οποία βρίσκονται υπό συνεχή απειλή εξαφάνισης.  Δεύτερον, επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν συνέπειες από την παράνομη πράξη τους.

Αυτοί που εφαρμόζουν τη νομοθεσία, η εκτελεστική εξουσία και οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή, συγκαλύπτουν τη φυγοστρατία για δύο λόγους.  Πρώτον, επειδή δεν πιστεύουν στην χρησιμότητα της Εθνικής Φρουράς.   Δεύτερον, διότι έχουν άμεσο ή έμμεσο προσωπικό συμφέρον.

Αυτοί που νομοθετούν, οι βουλευτές δηλαδή, προέχρονται από το ίδιο σινάφι με την εκτελεστική εξουσία και έχουν την ίδια φιλοσοφία.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης βαραίνει όχι τους φυγόστρατους αλλά αυτούς που τους υποκινούν ή/και τους συγκαλύπτουν.  Αυτούς που πληρώνονται πλουσιοπάροχα από τους πολίτες για να διασφαλίζουν την εφαρμογή των νόμων και την προάσπιση του συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πρόσφατο εμετικό συμβάν κατά το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη δημόσια τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του για την τόλμη που είχε να παραδεχθεί δημόσια την φυγοστρατεία του είναι ενδεικτικό της εξαθλίωσης του πολιτικού προσωπικού του κράτους μας. Αντί ο εν λόγω βουλευτής να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα για λόγους ευθυξίας και ο πρόεδρος του κόμματός του να απολογηθεί δημόσια στο λαό, ο πρώτος προέβαλε μιά γελιοδέστατη δικαιολογία και ο δεύτερος τον συγχάρηκε δημοσίως για το θάρρος του να παραδεχθεί την παρανομία του.

Η συμπεριφορά των δύο αυτών κυρίων δεν ξαφνιάζει.  Είναι αντιπροσωπευτική της συμπεριφοράς και νοοτροπίας ολόκληρου του διεφθαρμένου ολιγαρικού κομματικού κατεστημένου που λυμαίνεται τη χώρα μας για δεκαετίες υπηρετώντας την παγκόσμια διακυβέρνηση που επιδιώκει την αποδόμηση του κράτους και του έθνους μας και την υποταγή μας σε αυτή.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας είναι τραγική. Και οι τρείς εξουσίες είναι σάπιες.  Οι κυβερνώντες κοροιδεύουν τους πολίτες.  Οι νομοθέτες καλύπτουν τους κυβερνώντες.  Οι δικαστές διαπλέκονται με τους πολιτικούς και καλύπτουν αυτούς που κυβερνούν. Οι θεσμοί έχουν διαβρωθεί.  Οι αξίες έχουν αποδομηθεί. Η νεολαία σύρεται στα ναρκωτικά και οι ενήλικες καταφεύγουν στα ψυχοφάρμακα.  Οι φτωχοί πληθαίνουν και εξευτελίζονται ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιώτεροι και αποθρασύνονται.  Οι τράπεζες και οι περιουσίες έχουν ξεπουληθεί στα διεθνή γεράκια και η οικονομία έχει ακρωτηριαστεί και υποβαστάζεται από τα δεκανίκια της παγκόσμιας ολιγαρχίας.  Ο λαός υπνώττει ύπνον βαθύ.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *