Οι προκλήσεις του 2019

Οι προκλήσεις του 2019

Άθως Κοιρανίδης, Μέλος Δ.Σ.

5 Ιανουαρίου 2019

Με τη βοήθεια του Θεού εισήλθαμε σε άλλο ένα έτος.

Το 2019 δεν προβλέπεται να φέρει οποιαδήποτε αλλαγή στην σχιζοφρενή πορεία της ανθρωπότητας προς την αυτοκαταστροφή.   Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να αποστασιοποιούνται από τον Θεό, Δημιουργό και Παντοκράτορα,  παραμελώντας τις ψυχές τους.  Η πνευματική ισορροπία θα συνεχίσει να διαταράττεται με αποτέλεσμα την αύξηση των ψυχασθενειών.  Η προσήλωση στην ηδονή, την ύλη και την φιλοδοξία θα επιτείνει την ισχύ του νόμου της ζούγκλας στις διαπροσωπικές και διεθνείς σχέσεις.  Οι δυνατοί θα συνεχίσουν να πασχίζουν να γίνουν ισχυρότεροι με αποτέλεσμα οι πόλεμοι να διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Οι πλανεμένοι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να επιβληθούν στους σώφρονες δια της βίας με αποτέλεσμα την συνέχιση της τρομοκρατίας. Οι πλούσιοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται να γίνουν πλουσιώτεροι με αποτέλεσμα εκατομμύρια συνανθρώπων μας να πεθαίνουν από την πείνα. Οι τεχνολογικά προηγμένοι θα συνεχίσουν τον αθέμητο ανταγωνισμό καταστρέφοντας το περιβάλλον του πλανήτη με αποτέλεσμα την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μέσα στον κυκεώνα της αλλοπρόσαλλης πορείας της ανθρωπότητας, η μικρή μας πατρίδα οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα επιβίωσης παλεύοντας ανάμεσα στα δύο θηρία της νεο-οθωμανικής Τουρκίας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Η Τουρκία η οποία για 45 χρόνια κατέχει το ένα τρίτο της χώρας μας το οποίο έχει εξισλαμίσει θα συνεχίσει να προσπαθεί για τον έλεγχο της υπόλοιπης.  Για κακή της τύχη, η προσπάθειά της θα βρεί αντιμέτωπη την παγκόσμια διακυβέρνηση η οποία έχει βάλει στο μάτι τα πλούσια κοιτάσματα υδρογοναθράκων που δώρησε στην πατρίδα μας ο Θεός.  Ενώ για δεκαετίες η Τουρκία εφάρμοζε ανεμπόδιστα το στρατηγικό της σχέδιο για ανάκτηση της Κύπρου, η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων σε συνδυασμό με την νεο-οθωμανική μεταμόρφωση της Τουρκίας έχει επιφέρει σοβαρή ανατροπή στα γεωπολιτικά δεδομένα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τα συμφέροντα των Αμερικανών, των Ισραηλινών και των Ευρωπαίων να επιβάλλουν την αποτροπή των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας.  Οι δυτικοί, οι οποίοι θέλουν να κάνουν κουμάντο στα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής, δεν θα παραχωρήσουν οποιοδήποτε λόγο στον αναξιόπιστο Ερντογάν. Η εξέλιξη αυτή προσφέρει σημαντική προοπτική για την Κυπριακή Δημοκρατία αφού για πρώτη φορά δίνεται ξεκάθαρη ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό του οράματος για λύση στα πλαίσια ενός ενιαίου, ευρωπαικού κράτους, απαλλαγμένου από εγγυήσεις, ξένα στρατεύματα, και ρατσιστικά αποικιακά κατάλοιπα.

Η επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της γεωτρησης της EXXONMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ είναι καθοριστικής σημασίας.  Εάν επαληθευτούν οι υψηλές προσδοκίες, τότε πρέπει να θεωρείται δεδομένη η δημιουργία τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό από την EXXONMobil ή/και την TOTAL με τις ευλογίες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και την Ευρωπακής Ένωσης.  Η δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο σε συνδυασμό με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EASTMED θα επιφέρει την δημιουργία περιφερειακού συστήματος ασφάλειας με την εμπλοκή των ΗΠΑ, Γαλλίας Ισραήλ και Ευρωπαικής Ένωσης, θα δημιουργήσει ισχυρή ομπρέλλα ασφάλειας για την Κυπριακή Δημοκρατία και θα χαράξει νέα πλαίσια για λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Στην οικονομία, η πορεία των προηγούμενων 5 χρόνων αναμένεται να συνεχιστεί.  Το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των Αμερικανών τραπεζιτών ολιγαρχών της νέας τάξης πραγμάτων οι οποίοι μέσω του ελέγχουν το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.  Με τις χρόνιες παθογένειες της Κυπριακής οικονομίας (υψηλό δημόσιο χρέος, υπέρμετρος προσωπικός δανεισμός,  υδροκέφαλος δημόσιος τομέας, χαμηλή ανταγωνιστικότητα) να συνεχίζονται και τη φούσκα των ακινήτων να διογκώνεται, η οικονομία θα παραμείνει ευάλωτη σε εξωτερικούς και εσωτερικούς κραδασμούς και έρμαιο της νέας τάξης πραγμάτων.

Στην ενέργεια, επιβάλλεται η νομοθέτηση θεσμικού πλαισίου για διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης των υδρογονανθράκων προς όφελος των επόμενων γενεών αφού η συνεχιζόμενη διαφορά, και κομματοκρατία ενισχύουν τις ανησυχίες για εξανεμισμό των κερδών προς όφελος των γνωστών ξένων και ντόπιων ολιγαρχών.  Το Ταμείο Υδρογονανθράκων πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα στη βάση της ισότητας των νομίμων πολιτών και όχι των κοινοτήτων.

Στην υγεία, επιβάλλεται η διά πυρός και σιδήρου εφαρμογή του ΓΕΣΥ, παρόλες τις αντιδράσεις των ιατρών που για καθάρα προσωπικούς οικονομικούς λόγους το μποικοτάρουν.  Η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι πέραν από επιβεβλημένη και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του ΓΕΣΥ.

Το σύστημα δημόσιας παιδείας χρήζει ριζικής αναδιάρθρωσης για ποιοτική βελτίωση όπως και ολόκληρος ο δημόσιος τομέας.  Οι προσδοκίες είναι χαμηλές αφού η προιστορία των υπευθύνων δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

Εν κατακλείδι, το 2019 είμαι μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά.  Η ορθή διαχείριση του Θείου δώρου των υδρογονανθράκων θα είναι καθοριστική για τη διαφύλαξη και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίο κράτος και στην μετατροπή της σε μία κυρίαρχη προηγμένη δημοκρατική πολιτεία όπου όλοι οι νόμμοι κάτοικοι να απολαύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαικού κεκτημένου σε συνθήκες ασφάλειας, οικονομικής και κοινωνικής ευημερείας.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *