Ο πόλεμος της Παγκοσμιοποίησης

Ο πόλεμος της Παγκοσμιοποίησης

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

28 Ιουλίου 2018


Η παγκόσμια ιστορία είνα ταυτισμένη με τη συνεχή ανταγωνιστική προσπάθεια των ανθρώπων, των εθνών και των κρατών να επιβληθούν επί των άλλων. Η προσπάθεια αυτή είναι απόρροια του δαιμονιώδους πάθους του φθόνου το οποίο κατέβαλε τον άνθρωπο μετά την προπατορική πτώση καταβάλλοντας το σωτηριώδες χάρισμα της αγάπης με το οποίο προίκισε ο Θεός Πατέρας τους πρωτοπλάστους και δίδαξε επί της γής ο Υιός του και Θεάνρωπος Χριστός.  Είναι αποτέλεσμα του πνευματικού πολέμου που επέτρεψε ο Θεός στο διάβολο να κυρήξει εναντίον του ώστε να δώσει στους ανθρώπους ελευθερία να επιλέξουν τον προορισμό τους.

Ένεκεν αυτού, η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη από πολέμους.  Διμερείς, περιφερειακούς και παγκόσμιους.  Μακροχρόνιους και σποραδικούς. Στρατιωτικούς και οικονομικούς. Αιματηρούς και αναίμακτους.  Διακυρηγμένους και αδήλωτους.  Υλικούς και ψυχολογικούς.

Γεμάτη πολέμους είναι και η περίοδος που διανύουμε.   Διμερείς, περιφερειακούς και παγκόσμιους.  Μακροχρόνιους και σποραδικούς. Στρατιωτικούς και οικονομικούς. Αιματηρούς και αναίμακτους.  Διακυρηγμένους και αδήλωτους.  Υλικούς και ψυχολογικούς.

Δεσπούζουσα θέση ανάμεσα στους συντρέχοντες πολέμους κατέχει η  γιγαντομαχία μεταξύ ανατολής και δύσης.  Στη δύση έχουμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαική Ένωση και τους δορυφόρους τους στις 5 ηπείρους.  Στην ανατολή έχουμε ένα διάτρητο πολυεθνικό μέτωπο με τη Ρωσία και την Κίνα να κατέχουν δεσπόζουσες θέσεις.  Στο μέτωπο αυτό αντιπαλεύονται 3 μεγάλα έθνη/κράτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) τα οποία διεκδικούν την επικράτησή τους στο παγκόσμιο στερέωμα.  Το κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο της στρατηγικής του τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.  Οι ΗΠΑ το χρήμα και την επιστήμη.  Η Ρωσία την ενέργεια και το μέγεθος.  Η Κίνα τον πληθυσμό και την γεωγραφική θέση.

Ο εξελισσόμενος παγκόσμιος πόλεμος είναι προς το παρόν αδήλωτος και αναίμακτος αλλά είναι μακροχρόνιος, οικονομικός, υλικός και πνευματικός.  Το πάνω χέρι στο πόλεμο αυτό έχουν για δεκαετίες οι ΗΠΑ.  Έχοντας ως βασικό στρατηγικό εργαλείο την Παγκοσμιοποίηση, οι ΗΠΑ κατάφεραν να άρουν τους εθνικούς φραγμούς πολλών κρατών και να τα υποτάξουν οικονομικά, κοινωνικά, και ψυχολογικά.   Κατάφεραν να αντικαταστήσουν τα εθνικά ήθη, έθιμα, γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό και παράδοση με τα δικά τους που προέκυψαν από ένα ανομοιογενές συνοθήλευμα χωρίς ρίζες και ιστορία.

Για αντιμετώπιση του βασικού στρατηγικού εργαλείου των ΗΠΑ, οι Ρωσία και Κίνα προτάσσουν ως αμυντικές ασπίδες προστασίας η μέν πρώτη το ορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα και τον πολιτισμό, η δε δεύτερη την τεχνολογία και την οργάνωση.

Πολλά κράτη συμπεριλαμβανομένων των 2 ελληνικών, της Ελλάδας και της Κύπρου, βρίσκονται στο κέντρο του πεδίου μάχης των 3 διεκδικητών παγκόσμιας κυριαρχίας.  Οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να τα υποτάξουν πολιτικά και οικονομικά, εξαγοράζοντας το ολιγαρχικό κομματικό κατεστημένο, το χρηματοοικονμικό σύστημα και τους ενεργειακούς πόρους.  Η Ρωσία προσπαθεί να τα διασώσει χρησιμοποιώντας την ορθοδοξία, τον πολιτισμό και την ενέργεια.  Η Κίνα προσπαθεί να τα επιρεάσει με το εμπόριο και τη στρατηγική του νέου δρόμου του μεταξιού.  Η διαχείριση αυτών των δυναμικών προς όφελος του Ελληνικού λαού δεν είναι εύκολη και χρειάζεται καθαρή καρδιά και στρατηγικό μυαλό.

Η μεγάλη πειοψηφία των Ελλαδιτών και Κυπρίων, όπως βέβαια και των υπολοίπων κατοίκων του πλανήτη, δεν αντιλαμβάνονται την πιό πάνω στρατηγική ανάλυση, γι’ αυτό και δυσκολεύονται να εξηγήσουν τα όσα παράδοξα, παράτυπα, παραφύση, παρανοικά και πολλές φορές παράνομα επιβάλλονται σε αυτούς.  Οι λίγοι που τα αντιλαμβάνονται, ως επί το πλείστον θεωρούν ότι είναι αδύναμοι να τα αναντρέψουν εξ ού και τα παρακολουθούν παθητικά.  Οι μόνοι που αντιστέκονται είναι οι ελάχιστοι που έχουν ομολογιακό πνεύμα και πιστεύουν στη δύναμη και θέληση του Θεού να παρέμβει για να σώσει αυτούς που πραγματικά Τον αγαπούν και Τον ζητούν.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *