Έρμαιο της παγκοσμιοποίησης

Έρμαιο της παγκοσμιοποίησης

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

12 Μαίου 2018

Η τεχνολογική ανάπτυξη των τελευταίων λίγων δεκαετιών, η οποία προκλήθηκε από την  γρήγορη εξάπλωση του διαδικτύου και την τεράστια βελτίωση των δυνατοτήτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών  έχουν προκαλέσει ραγδαία αλληλεξάρτηση μεταξύ των ανθρώπων και χωρών του πλανήτη μας, αίροντας τους εμπορικούς φραγμούς, ενοποιώντας τις μεγάλες οικονομικές αγορές του κόσμου και διευκολύνοντας τις τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες.  Ως αποτέλεσμα, ο παγκόσμιος πλούτος πολλαπλασιάστηκε, το βιοτικό επίπεδο αναβαθμίστηκε και το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε.

Οι επιπτώσεις από την παγκοσμιοποίηση δεν ήταν μόνο θετικές.  Η ανθρώπινη ροπή προς την αμαρτία εξέθρεψε για άλλη μία φορά την μεγαλομανία, την απληστία, την ασυδοσία και το πάθος της επικράτησης του δυνατού επί του αδυνάτου.  Οι ισχυροί του πλανήτη βρήκαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα δαιμονικά τους σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία.  Έχοντας ως κύριο όπλο άλλοι τη θρησκεία και άλλοι το χρήμα εντατικοποίησαν τις προσπάθειές τους.  Οι μεν, έχοντας το κοράνι στο χέρι επιδόθηκαν σε κάθε λογής θηριωδία αποδίδοντας τις απεχθείς πράξεις τους σε θρησκευτικά ιδεώδη.  Οι δε, θεοποιώντας το χρήμα, περιθοριοποίησαν τον Θεό και εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση σε ότιδήποτε προκαλούσε αντίσταση στην επικράτηση τους.

Οι απανταχού Χριστιανοί βρέθηκαν στη μέση της πάλης των δύο αντιμαχόμενων πόλων. Ως οι πλέον οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και πνευματικά προηγμένοι του πλανήτη αποτέλεσαν στόχο των δύο στρατοπέδων.   Οι μεν εξ ανατολών ορμώμενοι μουσουλμάνοι, εκμεταλλευόμενοι την πληθυσμιακή υπεροχή τους, ξεκίνησαν τον διεμβολισμό των εθνών και των λαών με μεγάλα μεταναστευτικά κύματα έχοντας ως στόχο την σταδιακή αριθμητική επικράτησή τους.  Οι δε εκ δυσμών κεφαλαιοκράτες, ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό της Χριστιανικής πίστης, των γλωσσών, των εθίμων, των παραδόσεων, των νομισμάτων και όλων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τα έθνη, σε μιά προσπάθεια να διαρρήξουν τους εθνικούς φραγμούς και να επιβάλουν τα δικά τους προιόντα και υπηρεσίες.   Η προσπάθεια των μουσουλμάνων για πληθυσμιακή διεμβόλιση των εθνών εξυπηρετούσε άψογα το στόχο των δυτικών, γι’ αυτό και οι τελευταίοι την διευκόλυναν.  Τα πλείστα χριστιανικά κράτη υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές από τις επιθέσεις των δύο στρατοπέδων και τα εδάφη τους μετατράπηκαν σε πεδία μάχης των δύο αντιμαχομένων.  Παρόλο που κάποια έχουν συνειδητοποιήσει τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει, δυσκολεύονται να ανατρέψουν την πορεία των πραγμάτων.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως οι τηρητές και θεματοφύλακες της ανώθευτης χριστιανικής πίστης, τέθηκαν στο κέντρο του στόχου των δύο στρατοπέδων.  Ρώσσοι, Ουκρανοί, Ρουμάνοι, Έλληνες, Σέρβοι και όχι μόνο, πλήρωσαν τεράστιο τίμημα στην προσπάθειά τους να αντισταθούν.  Οι Ρώσοι, ως οι πιό δυνατοί, κατάφεραν να ανακάμψουν και να ανδρώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα δύο στρατόπεδα.  Οι πιό μικροί, όπως οι Έλληνες και οι Σέρβοι δυσκολεύτηκαν και ακόμη δυσκολεύονται.  Τα προβλήματα είναι τεράστια, συνεχή και μακροχρόνια.  Οι επιθέσεις συνεχίζονται ανελέητα.

Η αντιμετώπιση της λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης, είτε αυτή προέρχεται εκ δυσμών είτε εξ’ ανατολών, χρειάζεται τεράστια προσπάθεια.  Η Κύπρος, ως ένα λιλιπούτειο κράτος, κομμάτι ενός μικρού έθνους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθεί στην τεράστια δύναμη των εχθρών.  Απαραίτητη προυπόθεση είναι η διαφύλαξη της ταυτότητάς του λαού της.  Της ορθόδοξης χριστινικής πίστης και του δοξασμένου ελληνικού πνεύματος.

Η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, ο ηθικός ξεπεσμός, η οικονομική ανισότητα, το ξεπούλημα των τραπεζών, των περιουσιών και των φυσικών πόρων που μαστίζουν την πατρίδα μας δεν είναι τυχαία.  Είναι αποτέλεσμα των οργανωμένων επιθέσεων που έχει δεκτεί από τους εγκεφάλους της παγκοσμιοποίησης.   Το ίδιο και οι παράφρονες προσπάθειες για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετατροπής της σε ένα ρατσιστικό θνησιγενές μόρφωμα.

Ας συνέλθουμε και ας ανασκουμπωθούμε πρίν είναι αργά.Έ

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *