Νικήτρια η αποχή, ηττημένη η δημοκρατία

Νικήτρια η αποχή, ηττημένη η δημοκρατία

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

3 Φεβρυοαρίου 2018

Το άρθρο αυτό γράφεται μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών και είναι άγνωστο ποιός θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όμως, ο μεγάλος νίκητης των εκλογών όπως και ο  μεγάλος ηττημένος είναι ήδη γνωστοί.

Με την αποχή να εκτοξεύεται στο 28,1% (154.898 ψήφους) από το 16,9% (91.993 ψήφους) που ήταν το 2013 και με μερικές δεκάδες χιλιάδες νέους πολίτες να αρνούνται να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους επιτεύχθηκε ένας από τους βασικότερους στόχους της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δηλαδή η απαξίωση των δημοκρατικών αρχών από τους πολίτες και η απάθεια τους στα όσα καταστροφικά προκαλούνται εναντίον τους.

Η σύγγχυση, η ιδιοτέλεια και η συνήθεια οδήγησαν την πλειοψηφία όσων εξάσκησαν το δικαίωμα της ψήφου να επιλέξουν στην εξουσία τους κύριους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής, τους πρωτεργάτες της διαφθοράς και τους εκπροσώπους της μειοδοτικής σχολής του εθνικού προβλήματος.

Η σύγχυση είναι διάχυτη.  Οι πρόσφυγες ψήφισαν αυτούς που δέκτηκαν να τους στερήσουν το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες αποδεχόμενοι την προτεραιότητα των χρηστών έναντι των ιδιοκτητών.  Οι εθνικόφρονες ψήφισαν αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια για εξαφάνιση του έθνους από την Κύπρο αποδεχόμενοι την παραμονή όλων των εποίκων και την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στο νησί.   Οι δημοκράτες ψήφισαν αυτούς που πρότειναν την εξίσωση τπυ 82% με το 18% αποδεχόμενοι την εκ περιτροπής προεδρία και το δικαίωμα της αρνησηκυρίας.  Αυτοί που φτωχοποιήθηκαν από την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στήριξαν τους εκπροσώπους τους.  Αυτοί που κουρεύτηκαν, ψήφισαν αυτούς που τους κούρεψαν.  Οι τίμιοι ψήφισαν τους ψεύτες.  Οι πιστοί ψήφισαν τους άθεους.

Η ιδιοτέλεια είναι οφθαλμοφανής.  Διορισμοί, προαγωγές, κοινωνικές παροχές, μισθολογικές αυξήσεις και παντός είδους ρουσφέτια αποτέλεσαν για άλλη μία φορά εργαλεία εξαγορασμού συνειδήσεων.  Το πρόσκαιρο προσωπικό όφελος επικράτησε το μακροχρόνιου εθνικού συμφέροντος.

Η συνήθεια που ακούει στον επιστημονικό όρο «συσπείρωση» ή στο πεζό όρο «μάντρισμα» είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύοντας την απουσία ελεύθερης σκέψης από πλευράς πολιτών.

Οι ευθύνες της μειοψηφίας του διεφθαρμένου, κομματικού κατεστημένου γι’ αυτό το αποτέλεσμα είναι βαρύτατες.  Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα κομματικά συμφέροντα στέρησαν για άλλη μία φορά την ευκαιρία αποτίναξης του ζυγού της ενδοτικής, μειοδοτικής σχολής και την υιοθέτηση μίας ελπιδοφόρας ανατρεπτικής στρατηγικής.

Με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε σε άλλη μία χαμένη πενταετία.  Άλλα 5 χρόνια ψευδαισθήσεων, αποδοχής των τετελεσμένων της κατοχής, παραχάραξης της ιστορίας, αποενεχοποίησης της Τουρκίας, συγκάληψης της διαφθοράς, συνέχισης της διαπλοκής, αλλοτρίωσης της εθνικής ταυτότητας και αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι ήσσονος σημασίας.

Ύψιστης σημασίας είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας με τη προκήρυξη δημοψηφίσματος για ξεκάθαρη τοποθέτηση του λαού επί της συνταγματικής βάσης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.  Ο λαός επιβάλλεται να τοποθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα επ’ αυτού του σοβαρώτατου ζητήματος.

Μείζονος σημασίας είναι η σύμπηξη ενός αντι-διζωνικού μετώπου για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίο κράτος, απεγκλωβισμό από τη Δι-κοινοτική Δι-ζωνική Ομοσπονδία, απόσυρση των καταστροφικών υποχωρήσεων των διακυβερνήσεων ΔΗΣΑΚΕΛ που μετατρέπουν την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην ορθή του βάση ως διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Οι πολίτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων .  Να υπερβούν τα προσωπικά συμφέροντα, συνήθειες και ταμπού και να δώσουν στους δύο διεκδικητές της Προεδρίας το ηχηρό μήνυμα ότι απορρίπτουν τις εθνικά μειοδοτικές, κοινωνικά καταστροφικές και οικονομικά διεφθαρμένες πρακτικές τους, προειδοποιώντας τους ότι θα σταθούν απέναντί στη συνέχισή τους.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *