Οι προκλήσεις του 2018

Οι προκλήσεις του 2018

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

5 Ιανουαρίου 2018

Το 2018 δεν προβλέπεται να είναι καλύτερο από το 2017.

Η ανθρωπότητα αναμένεται να συνεχίσει την ξέφρενη δαιμονιώδη πορεία της προς την αυτοκαταστροφή προς επιβεβαίωση των προφητειών περί της συντέλειας του κόσμου.
Η ραγδαία αποστασιοποίηση του ανθρώπου από το Θεό σε συνδυασμό με την γεωμετρική πρόοδο της επιστήμης προβλέπεται να επιταχύνει την αποσύνθεση της ανθρώπινης προσωπικότητας ως εικόνα και ομοίωση Θεού και την μεταμόρφωσή της σε διαβολικό υποχείριο.

Ο καρπός του Αγίου Πνεύματος που κατά τον Απόστολο Παύλο είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η καλοσύνη, η αγαθοσύνη, η πίστη, η πραότητα, η εγκράτεια θα καταστούν ακόμη πιό δυσεύρετες.

Ο καρπός της αμαρτίας θα πολλαπλασιαστεί. Μίσος, λύπη, έχθρα, μνησικακία, κακία, πονηριά, απιστία, θυμός και ακράτεια θα πλεονάσουν. Ως αποτέλεσμα, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τις παρανοικές απειλές μεταξύ πυρινικών δυνάμεων, τις εχθροπραξίες μεταξύ κρατών, θρησκειών και αιρέσεων, τις εξτρεμιστικές ενέργειες φανατικών ομάδων, τις δολοφονικές ενέργειες ψυχοπαθών, την έξαρση στη χρήση ψυχοφαρμάκων, τη διάλυση οικογενειών, την αποκοινωνικοποίηση του ανθρώπου, τoυς συνεχιζόμενους λιμούς, την εντινόμενη φτωχοποίηση σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού της γής, τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων, την κοινωνική ανισότητα, τη συνεχιζόμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος κτλ.

Ο Κυπριακός λαός θα συνεχίσει να ενδίδει στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης , παρόλα τα δυνατά αντισώματα που κληρονόμησε από τους προγόνους του. Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα σε συνδυασμό με το ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα θα συνεχίσουν να εξασθενούν από τον ανελέητο βομβαρδισμό της πανίσχυρης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οι αντιστεκόμενοι θα λιγοστεύψουν και θα εξασθενήσουν περαιτέρω.

Το 2018 η πατρίδα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές προκλήσεις.

Η σοβαρότατη πρόκληση θα είναι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας. Ο λαός έχει μπροστά του πολλούς υποψηφίους οι οποίοι κατατάσσονται σε 3 ομάδες. Η πρώτη ομάδα απαρτίζεται από τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά οι οποίοι εκπροσωπούν τα 2 μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Τα κόμματα αυτά είναι εντολοδόχα της παγκόσμιας διακυβέρνησης η οποία στοχεύει στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με ένα θνησιγενές, επισφαλές, ρατσιστικό, ομοσπονδιακό μόρφωμα, στην απομύζηση του θείου δώρου των υδρογονανθράκων και του λοιπού πλούτου, τη φτωχοποίηση του λαού, την ισοπέδωση της κοινωνίας και την χειραγώγηση του λαού. Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα που εκπροσωπούν τα μικρότερα κόμματα του παλαιοκομματικού διεφθαρμένου κατεστημένου, τα οποία όμως μάχονται να διαφοροποιηθούν από τα 2 μεγαλύτερα πρωτίστως στο εθνικό θέμα παρουσιαζόμενοι ως προασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει υποψηφίους με άκρως διαφοροποιημένες θέσεις στα ζωτικά θέματα, όλοι ανεξάρτητοι πλην του Χρίστου Χρίστου ο οποίος εκπροσωπεί το κοινοβουλευτικό κόμμα ΕΛΑΜ. Παρόλο που ο νικητής των εκλογών θα έχει καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση των εξελίξεων, τα ποσοστά που θα αποκομίσουν οι 3 ομάδες θα διαδραμιτίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των εξελίξεων.

Δεύτερη σε σοβαρότητα πρόκληση είναι η διαχείριση του ενεργειακού μας πλούτου. Το αποτέλεσμα των πολλών γεωτρήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι η μία πτυχή της πρόκλησης. Η ασφάλειά τους μέσα από στρατηγικές συμμαχίες και τη δημιουργία ενός περιφερειακού συστήματος ασφάλειας είναι η δεύτερη πτυχή. Η τρίτη πτυχή είναι η νομοθέτηση ενός διαφανούς συστήματος χρηστής διαχείρισης προς όφελος όλων των Κυπρίων πολιτών.

Άλλες σημαντικές προκλήσεις είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, η εκπόνηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και η εφαρογή του συστήματος υγείας.

Υπέρτατη όμως πρόκληση αποτελεί η πνευματική αναγέννηση του λαού μας. Η επανεύρεση και αναζωογόνηση του ελληνορθόδοξου πνεύματος και της κυπριακής παράδοσης για αντίσταση στην καταστροφική λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και πανάκεια όλων των προβλημάτων μας.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *