Απολογισμός για το 2017

Απολογισμός για το 2017

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

30 Δεκεμβρίου 2017

Το τέλος κάθε έτους προσφέρεται για απολογισμό και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των διαφόρων δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη χρονική του διάρκεια από μία συγκεκριμένη οντότητα, φυσική ή νομική.

Στο άρθρο αυτό κατατίθεται η δικής μας αξιολόγηση για τα πεπραγμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2017.

Αρχίζοντας από τα θετικά, εξέχουσα θέση κατέχει η προώθηση των τριμερών συνεργασιών με γειτονικές χώρες. Παρόλο που δεν έχουν αποφέρει ακόμη τους προσδοκώμενους καρπούς, εντούτοις έχουν αναβαθμίσει το κύρος και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν ενισχύσει τα θεμέλια για περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνσή τους με ύψιστο στόχο τη δημιουργία ενός περιφερειακού συστήματος ενεργειακής ασφάλειας.

Υψηλή θέση στα θετικά κατέχει επίσης η επιτάχυνση της εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ. Πέραν του απορρέοντος οικονομικού οφέλους, η πράξη αυτή έχει ενισχύσει την γεωστρατηγική θέση της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής καθιστώντας την σοβαρό παροχέα ενέργειας στην εξαρτώμενη από τη Ρωσία Ευρωπαική Ένωση.

Σημαντική θέση στα θετικά έχει η ανάκαμψη των μακροοικονομικών δεικτών πρωτίστως λόγω της συγκυριακής εκτόξευσης του τουρισμού και της ευκαιριακής εισροής επενδύσεων από Ρώσους και Κινέζους που επιθυμούν την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας.

Στα αρνητικά, δεσπόζουσα θέση κατέχει η φθίνουσα ποιότητα της κοινωνίας των πολιτών. Των αποπροσανατολισμένοων, εξαγορασμένων και αποχαυνομένων πολιτών που έχουν πληγεί από τους ανελέητους βομβαρδισμούς και πειραματισμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης και ως αποτέλεσμα έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες των αξιών, της παράδοσης, της πίστης και του εθνικού φρονήματός τους και έχουν μεταλλαχθεί από περήφανοι απόγονοι του Πλάτωνα, του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη, του Κολοκοτρώνη, του Παπαφλέσσα, του Καποδίστρια, του Αυξεντίου του Παλληκαρίδη και αναρίθμητων άλλων σε χειραγωγούμενα πειραματόζωα του Ροκφέλλερ, του Σόρος, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των συν αυτοίς.

Εξέχουσα θέση στα αρνητικά διατηρεί η περαιτέρω εδραίωση του διεφθαρμένου ολιγαρχικού κομματικού κατεστημένου το οποίο ελέγχεται και καθοδηγείται από την νέα τάξη πραγμάτων, συντηρείται από την ανεπάρκεια του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και τρέφεται από τους πολίτες που έχουμε περιγράψει πιό πάνω.

Σημαντική θέση στα αρνητικά κατέχει η συνέχιση της θνίσουσας πορείας των τελευταίων δεκαετιών στο Κυπριακό πρόβλημα.  Οι αδιανόητες καταστροφικές υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη έχουν καταστήσει την υπό συζητηση λύση ΔΔΟ κλινικά νεκρή και η απουσία οράματος και εναλλακτικής στρατηγικής οδηγεί τους θιασώτες της σε μεθοδεύσεις απελπιστικών διχοτομικών επιλογών κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνώρισης του ψευδοκράτους, τις οποίες βέβαια φοβούνται να ομολογήσουν δημοσίως.

Ιδιαίτερη μνεία στα αρνητικά οφείλεται στην συνεχιζόμενη άδικη ανακατομή του εθνικού πλούτου, την φτωχοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας και την αποξένωση μεγάλων μεριδίων της πατρώας γής σε ξένα επενδυτικά γεράκια.

Σημαντική θέση στα αρνητικά διατηρεί η συνεχιζόμενη έλλειψη στρατηγικών σχεδίων και αντίστοιχων νομικών πλαισίων για τους ζωτικούς τομείς του κυπριακού, της οικονομίας, της ενέργειας και όχι μόνο.  Η άρνηση ετοιμασίας τους οφείλεται πρωτίστως στο ότι κάτι τέτοιο θα δυσχέραινε τις μεθοδεύσεις του διεφθαρμένου ολιγαρχικού κομματικού κατεστημένου και των διεθνών μεντόρων τους για απομύζηση του εθνικού πλούτου, φτωχοποίηση και εξευτελισμό των πολιτών και υποταγή τους στα ξένα κέντρα αποφάσεων.

Ως συμπέρασμα, καταθέτουμε τη θέση ότι τα θετικά πρόσημα απορρέουν πρωτίστως από εξωγενείς παράγοντες, συγκυρίες και στρατηγικές επιλογές γειτονικών χωρών ενώ τα αρνητικά οφείλονται πρωτίστως σε ενδογενείς αδυναμίες.  Για άλλη μία φορά φαίνεται να επιβεβαιώνεται η άποψη ότι ο Θεός σκέπει την πατρίδα μας, παρόλα τα δικά μας λάθη και αδυναμίες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι για πόσο ακόμη ο Θεός θα συνεχίσει να ανέχεται και να συγχωρεί την αυτοχειρία μας και να μας ελεεί.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *