Χριστός γεννάται δοξάσατε

Χριστός γεννάται δοξάσατε

Γιά άλλη μία φορά οι απανταχού Χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε το μεγάλο γεγονός της ενανθρώπησης του Θεού λόγου.

Η ενσάρκωση του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδας και η επίγεια υποδειγματική παρουσία Του γέμισε τον κόσμο με την ελπίδα της ανάπλασης της φθαρείσας διεστραμμένης προσωπικότητας του ανθρώπου και της επαναφοράς στην προπτωτική κατάσταση.

Η πορεία της ανθρωπότητας τα τελευταία 2000 χρόνια απέδειξε ότι παρά την παρουσία του Θεού στη γή και παρά την διδασκαλία και το μαρτύριο εκατομμυρίων Αγίων, ο άνθρωπος παραμένει αδιόρθωτος ρέποντας προς την αμαρτία και τη φθορά.

Οι έριδες και αντιπαραθέσεις μεταξύ εθνών, κρατών, κοινοτήτων, ομάδων και προσώπων είναι συνεχείς.  Η ένταση έχει αντικαταστήσει την ειρήνη σε όλες τις σχέσεις.  Η αγάπη έχει μετουσιωθεί από πνευματική αξία σε υλική πράξη.  Ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από το πρωτότυπο του Χριστού με τις συνεχείς διαστροφικές παρεμβάσεις ενάντια στη φύση.

Εμείς οι Κύπριοι Έλληνες Χριστιανοί, μπολιασμένοι από τον καταστροφικό ιό της παγκοσμιοποίησης, οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα με το νού μας στραμμένο στις υλικές απολαύσεις, παραβλέποντας την παράδοση και τις αξίες μας, ξεχνώντας την πεμπτουσία της ύπαρξής μας για πνευματική, κοινωνική και εθνική ανασυγκρότηση αλλά και την υπέρτατη υποχρέωσή μας για απελευθέρωση της ημικατεχόμενης πατρίδας μας.

Για άλλη μία φορά, αποχαιρετούμε το χρόνο που φεύγει βουτηγμένοι στη διαφθορά, την αμαρτία, την ανισότητα, την αδικία, το ψέμα, την ιδιοτέλεια και την αντιπαλότητα, νικημένοι από το παγκοσμιοποιημένο πνεύμα της διεθνούς διεστραμμένης ολιγαρχίας.

Ευχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα να επενεργήσουν θαυματουργικά για το φωτισμό και την ανάπλαση όλων μας.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *