Προεδρικές εκλογές 2018

Προεδρικές εκλογές 2018

 Στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση του το περασμένο Σάββατο 25 Νοεμβρίου2017, το 100μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με τη στάση που θα τηρήσει το κίνημα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Τα μέλη ενημερωθήκαν από τον Πρόεδρο του κινήματος για τις άκαρπες πρωτοβουλίες του για την συνομολόγηση αντι-διζωνικού μετώπου και την κατάθεση μίας ενιαίας υποψηφιότητας από όλα τα πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στη ΔΔΟ ώστε να επιτευχθεί η συσπείρωση των όμορων δυνάμεων και να ανατραπεί η καταστροφική πορεία της τελευταίας 10ετίας που επέφερε η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Στη συνέχεια, η 7μελής Εκτελεστική Επιτροπή κατέθεσε την ακόλουθη ομόφωνη εισήγηση προς το ΔΣ:

Επειδή:

Α             Ο «αντι-διζωνικός» χώρος έχει ήδη διασπαστεί με την υποβολή πέραν της μίας υποψηφιότητας με αποτέλεσμα οι πιθανότητες εκλογής ενός εξ’ αυτών να είναι μειωμένες και σε περίπτωση άλλης μίας υποψηφιότητας οι πιθανότητες εκλογής θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. 

Β             Κανείς από τους 4 βασικούς υποψηφίους δεν ταυτίζεται έστω με μία από τις 3 πιο κάνω αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ:

1              Στο κυπριακό, κάθετα ενάντια σε λύση ΔΔΟ και υπέρ λύσης ενιαίου κράτους.

2              Στην εσωτερική διακυβέρνηση, αυστηρά ενάντια στην διαφθορά και την κομματοκρατία και υπέρ της διαφάνειας, της κάθαρσης και της προηγμένης δημοκρατίας.

3              Κοινωνικά, υπέρ της ενίσχυσης του ελληνορθόδοξου φρονήματος και ενάντια στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

Γ              Τα μέλη και οι υποστηρικτές του κινήματος μας είναι άτομα με υψηλό δείκτη συνείδησης και δεν θα ήταν ορθό να επιχειρήσουμε να τους καθοδηγήσουμε σε κάτι που μπορεί να μην τους εκφράζει.

η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Κατόπιν συζήτησης το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *