Σοκαρισμένοι και συγχυσμένοι

Σοκαρισμένοι και συγχυσμένοι

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

11 Νοεμβρίου 2017

Το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά κυπριακό.  Παρατηρείται σε πολλά μέρη του κόσμου τα τελευταία χρόνια.  Μετά από σειρά τεχνιτών συνταρακτικών απρόσμενων γεγονότων, οι πολίτες αποσυντονίζονται και συμπεριφέρονται περίεργα, αλλοπρόσαλλα και παράλογα.

Την περίοδο που διανύουμε, το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση στην πατρίδα μας.  Ύστερα από μία σειρά κατακλυσμιαίων, απρόβλεπτων και πρωτοφανών πειραματικών γεγονότων (π.χ. κούρεμα καταθέσεων, χρεωκοπία και ξεπούλημα τραπεζών, αποενοχοποίηση εισβολέα, προσπάθεια μετατροπής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πρωτοφανές ακατανόητο μόρφωμα Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας, μνημόνιο με την Τρόικα, κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, μετανάστευση, πολλά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, φοροδιαφυγή) οι πολίτες τα έχουν χαμένα.  Δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει .   Η σύγχυση, ο αποποροσανατολισμός και η αποδιοργάνωση εντείνεται παρακολουθώντας μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αντίστοιχα φαινόμενα σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Όντας σε αυτή την άθλια κατάσταση οι Κύπριοι πολίτες ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν το πρόσωπο που θα τους κυβερνήσει για την επόμενη πενταετία.  Οι πρόσφυγές ετοιμάζονται να ψηφίσουν για άλλη μία φορά αυτούς που με τις θέσεις τους διασφαλίζουν ότι δεν θα επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.  Οι εθνικόφρονες εργάζονται πυρετωδώς για να αναδείξουν τον υποψήφιο που με τις πράξεις του έχει υποτάξει την ελληνική πλειοψηφία του 82% στην Τουρκική μειοψηφία του 18%.  Οι αντι-διζωνικοί εξελίσσονται σε πρωτοπαλλήκαρα των διζωνικών υποψηφίων. Οι έντιμοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας των απατεώνων.  Οι φτωχοί στηρίζουν με πάθος τους προύχοντες.  Οι εμπαιζόμενοι μάχονται υπέρ των ψευτών.  Οι ικανοί εργάζονται για τους ανίκανους.  Οι επαίτες δίνουν το αίμα τους για τους κλέφτες. Οι θρησκόληπτοι φανατίζονται υπέρ των αθέων.

Η εξήγηση του φαινομένου έχει διάφορες εκδοχές.  Η επικρατέστερη, και ομολογουμένως μόνη τεκμηρειωμένη, είναι αυτή που διαπιστώνει ως ρίζα του κακού την πνευματική κρίση και την αποστασιοποίηση του ανθρώπου από το Θεό.  Ο σημερινός άνθρωπος έχει υποπέσει στο ίδιο αμάρτημα των πρωτοπλάστων ελκόμενος από τον απαγορευμένο καρπό.  Αντί να μείνει πιστός στο λόγο του Θεού, ελκύθηκε από το δελεαστικό κέλευσμα του διαβόλου για πλούτο, δόξα και ηδονή.  Αντί να αγαπά, μισεί.  Αντί να συγχαίρει, φθονεί.  Αντί να συλληπείται, προσποιείται.  Αντί να ελεημονεί, πλουτίζει. .  Αντί να διακονεί, φιληδονεί.  Αντί να προσεύχεται, διασκεδάζει.  Αντί να μορφώνεται, παραμορφώνεται. Αντί να κοινωνικοποιείται, βόσκει στο διαδίκτυο.  Αντί να εντρυφεί στα πνευματικά, εφραίνεται με τα δαιμονικά.

Οι πρακτικές του σημερινού ανθρώπου τον έχουν καταστήσει ευάλωτο στον ανελέητο βομβαρδισμό των σημερινών εκφραστών και υπηρετών του διαβόλου.  Τον έχουν κάνει δεκτικό στα παρανοικά σοκ που μηχανεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση για να ισοπεδώσει τις προσωπικότητες των ανθρώπων, τα διακρητικά των εθνών, την διαφορετικότητα των παραδόσεων, την αγνότητα των γλωσσών και την αυθεντικότητα των θρησκειών.  Του έχουν ρίξει τις αντιστάσεις και την αγωνιστικότητα.

Εδώ που έχουμε φτάσει, η σωτηρία μας μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τη μετάνοια και την επιστροφή στο λόγο του Θεού.  Οι άρχοντές μας έχουν εκτροχιαστεί με τη στήριξη και ανοχή των πολιτών.  Οι πολίτες έχουν απωλέσει την ικανότητα να επιλέγουν τους άρχοντές τους με ορθά κριτήρια.   Ένας φαύλος κύκλος έχει παγιωθεί.  Μόνο η Θεία Χάρις μπορεί να τον ανατρέψει.  Γι’ αυτό χρειάζεται προσευχή.  Έστω και των λίγων.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *