Το ΟΧΙ του 1940 και τα ΟΧΙ του 2017

Το ΟΧΙ του 1940 και τα ΟΧΙ του 2017

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

28 Οκτωβρίου 2017

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα η μνήμη των απανταχού Ελλήνων στρέφεται στο θρυλικό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι.  Εκείνο το ΟΧΙ ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά του έπους του 1940 το οποίο καταγράφηκε στην παγκόσμια ιστορία ως πράξη υποδειγματικής ανδρείας και πατριωτισμού.

Στα 77 χρόνια που έχουν περάσει από τότε, το Ελληνικό Έθνος έχει επανηλειμμένα γίνει αποδέκτης πλειάδας τελεσιγράφων, επίσημων και ανεπίσημων, από τους ισχυρούς της γης, εκπροσώπους της παγκόσμιας διακυβέρνησης, Αμερικανούς, Ευρωπαική Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τρόικα, και άλλους.  Η απουσία ενός σύγχρονου Μεταξά οδήγησε στην αποδοχή των τελεσιγράφων και στην υποταγή στα κελεύσματα των δυναστών με τα γνωστά αποτελέσματα που βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Η ιδιαίτερη μας πατρίδα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική πορεία.  Πέραν των πολλών ανεπίσημων τελεσιγράφων, εισέπραξε και αρκετά επίσημα εκ των οποίων τα εμφανέστερα ήταν το 1959 από τους Άγγλους για την υπογραφή των συνθηκών Ζυρίχης-Λονδίνου, το 1974 από τους Τούρκους στη Γενεύη για αποδοχή των τετελεσμένων της πρώτης φάσης της εισβολής και το 2004 από τους Αγγλοαμερικανούς για αποδοχή του Σχεδίου Ανάν.

Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και δύσκολες.  Το διεθνές σύστημα έχει υπαχθεί στο νόμο της ζούγκλας.

Ο δυτικός κόσμος, στον οποίο υπάγεται η Ελλάδα και η Κύπρος, ελέγχεται από την νέα τάξη πραγμάτων και την παγκόσμια διακυβέρνηση, στόχος της οποίας είναι η ισοπέδωση των εθνών, των θρησκειών, των γλωσσών, των παραδόσεων, των νομισμάτων και των φύλων.  Η λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ισοπέδωση των πάντων, χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο τις τελεσιγραφικές εντολές.  Αν δεν κάνετε αυτό μέχρι τότε, θα υποστείτε τις ακόλουθες συνέπειες !  Με αυτό τον τρόπο σαρώνει ότι βρει στο δρόμο της.

Ο ανατολικός κόσμος αντιστέκεται.  Οι Ασιατικές μεγάλες δυνάμεις, Κίνα και Ρωσία, έχουν συνασπιστεί για αντιμετώπιση του φαινομένου και διεκδίκηση του ρόλου της υπερδύναμης που εδώ και 7 δεκαετίες διατηρούν οι ΗΠΑ.

Η Ευρώπη, της οποίας Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανασπόσπαστα μέλη, αποτελεί ήδη μήλο της έριδος για τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Το ίδιο και η Τουρκία.  Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ απόκτησαν προσωρινά σημαντικό πλεονέκτημα εντάσσοντας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ένωση χώρες πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας.  Η πληθυσμιακή έκρηξη και η τεχνολογική επανάσταση της Κίνας σε συνδυασμό με την ενεργειακή δύναμη της Ρωσίας έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίπαλο δέος για τις ΗΠΑ το οποίο απειλεί την παγκόσμια παντοδυναμία της. Πρωτίστως η Κίνα και σε μικρότερο βαθμό η Ρωσία διεισδύουν επιχειρηματικά στις Ευρωπαικές και Βοριοαφρικανικές αγορές  αποκτώντας δεσπούζα θέση.  Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντισταθμίσουν το γεωγραφικό μειονέκτημα που προκαλεί η απόσταση μεταξύ τους και των τεράστιων αγορών της Ασίας με στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ασιατικές χώρες. Η τακτική αυτή έχει αποδειχθεί ολέθρια γι’ αυτές στο παρελθόν εξ’ ού και εγκαταλήφθηκε από την διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Ομπάμα.  Ο νέος Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Τράμπ προσπαθεί να την επαναφέρει με απρόβλεπτο όμως κόστος.

Η επιβίωση του Ελληνικού Έθνους και της ιδιαίτερης μας πατρίδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανότητα μας να αντισταθούμε στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, να επανεύρουμε την εθνική μας ταυτότητα και να αναπτύξουμε ισοζυγισμένη πολιτική μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πλευρών. Για να επιτύχουμε αυτό πρέπει να εναντιωθούμε στους ποικίλους πειρασμούς των νεοταξικών σειρήνων και τα απανωτά τελεσίγραφα των παντοδύναμων θεσμών.  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη διάβρωση των ηθών.  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στις παρανοικές και αντιδημοκρατικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα εκκολάψουν ένα κράτος μαιμού.  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην κατάλυση του κράτους μας.  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην παραβίαση των συνόρων μας.  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην ενίσχυση των εχθρών.  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην μετάλλαξη της γλώσσας μας. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην διαφθορά. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στα ξενόφερτα ήθη και έθιμα. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στις αιρέσεις. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην αμαρτία και στην διαστροφή.

Ζήτω το ΟΧΙ.  Ζήτω το Έθνος.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *