Το όνειδος των οδοφραγμάτων

Το όνειδος των οδοφραγμάτων

Άθως Κοιρανίδης, Πρόεδρος Πνοής Λαού

15 Οκτωβρίου 2017

Η χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην προκλητικότατη ενέργεια των κατοχικών αρχών να επιβάλουν δασμούς σε είδη πρώτης ανάγκης που προμηθεύουν οι αρχές της Δημοκρατίας τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους απέδειξε για άλλη μία φορά το σύνδρομο της ηττοπαθούς, αναξιοπρεπούς και ραγιαδιστικής συμπεριφοράς μας έναντι του κατακτητή.

Τη στιγμή που οι κατοχικές αρχές εμποδίζουν την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης των ηλικιωμένων και βρεφών εγκλωβισμένων μας, εμείς διευκολύνουμε τους τουρίστες και Ελληνοκύπριους καζινόβιους να επισκέπτονται τα κατεχόμενα και να τρέφουν με εκατομμύρια καθημερινώς τους παράνομους έποικους και Τουρκοκύπριους σφετεριστές των περιουσιών μας.

Τη στιγμή που οι κατοχικές αρχές απαγορεύουν την πραγματοποίηση λατρευτικών ακολουθιών στους ναούς μας, εμείς επιτρέπουμε στους Ελληνοκύπριους απάτριδες να ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και να  αιμοδοτούν το παράνομο ψευδοκράτος.

Τη στιγμή που η Τουρκοκυπριακή ηγεσία αλώνει τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων ζητώντας αναγνώριση του ψευδοκράτους και υποσκάπτοντας την Κυπριακή Δημοκρατία αποκαλώντας την εκλιπούσα, εμείς την διευκολύνουμε δίνοντας Ευρωπαικά διαβατήρια στους εκπρόσωπούς της.

Τη στιγμή που οι Τουρκοκύπριοι ζητούν την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία εμείς τους στρώνουμε χαλί να απολαμβάνουν όλα τα οφελήματα των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς οποιαδήποτε συνεισφορά στα ταμεία του κράτους.

Τη στιγμή που οι Τούρκοι κατακτητές ξεκοιλιάζουν τον Πενταδάκτυλο προξενώντας ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, η κυβέρνηση αγοράζει τα σπλάχνα του σκλαβωμένου βουνού, επικαλούμενη τον περιβόητο Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, και τα τοποθετεί στον τύμβο που τιμά όσους έδωσαν τη ζωή τους για να το υπερασπιστούν από τον εισβολέα.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τον Απρίλιο 2003 ήταν μία στρατηγική κίνηση, όπως εξάλλου οι πλείστες κινήσεις της Τουρκικής πλευράς, η οποία ως συνήθως αιφνιδίασε την Κυπριακή Δημοκρατία και την βρήκε απροετοίμαστη να αντιδράσει ώς όφειλε.  Για 14 και πλέον χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία εξευτελίζεται από τον βάρβαρο κατακτητή και χρησιμοποιείται ως όργανό του για υλοποίηση του οράματος για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.  Με πρόφαση την διατήρηση του καλού κλίματος για συνέχιση των συνομιλιών, ενδίδει στις επεκτατικές ορέξεις της Τουρκίας επιτρέποντάς την ουσιαστική προσάρτηση των κατεχομένων και την αποενοχοποίηση της.

Μέσα στο πνεύμα ενός νέου οράματος για μια ελεύθερη Ευρωπαική προηγμένη δημοκρατικά Κύπρο και ενός επακόλουθου στρατηγικού σχεδίου,  το οποίο πρέπει να εδράζεται στην δυναμική αντίδραση και πρόκληση κόστους στην Τουρκία, η χρήση των οδοφραγμάτων θα πρέπει να τεθεί σε άλλη βάση. Η διέλευση από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα θα πρέπει να περιοριστεί.  Η διανυκτέρευση στα κατεχόμενα, η χρήση του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου και η αγορά προιόντων και υπηρεσιών στα κατεχόμενα και από τα κατεχόμενα πρέπει να απαγορευτούν δια νόμου.  Η μεταφορά προιόντων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως ακριβώς συμβαίνει με την εξαγωγή προιόντων από τα αεροδρόμια και λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε χώρες εκτός Ευρωπαικής Ένωσης.

Με το ίδιο πνεύμα, θα πρέπει να τροποποιηθεί η στάση μας έναντι της Τουρκίας στον ΟΗΕ στην Ευρωπαική Ένωση, και τα άλλα διεθνή σώματα.  Τα εγκλήματα πολέμου, ιδιαίτερα ο εποικισμός και η δημογραφική αλλίωση των κατεχομένων πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συνεχούς έκθεσης της Τουρκίας στα διεθνή σώματα και διεθνή δικαστήρια.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *