Ψήφισε για το μέλλον της πατρίδας μας!

FINANCIAL MANAGERS

Ψήφισε για το μέλλον της πατρίδας μας!

Έχουν μείνει λιγότερο από 4 μήνες μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές και με λύπη μας παρατηρούμε ότι, παρά τα καταστροφικά λάθη της πολιτικής ηγεσίας των τελευταίων δεκαετιών τα οποία οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, δεν έχει αναδειχθεί έστω μία υποψηφιότητα η οποία να προσφέρει την προοπτική για πραγματική αλλαγή, διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών και ανακαίνιση του κράτους μας.

Την κούρσα των προεδρικών εκλογών οδηγούν για άλλη μία φορά οι εκπρόσωποι του ολιγαρχικού διεφθαρμένου παλαιοκομματικού κατεστημένου οι οποίοι διακρίνονται από τα ακόλουθα κοινά χαρακτηριστικά:

Α       Είναι όλοι υποστηρικτές της Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας.

Β       Προέρχονται ή εκπροσωπούν πολιτικά κόμματα με αμαρτωλό παρελθόν σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής.

Γ       Έχουν όλοι χαμηλό δείκτη προσήλωσης στο ελληνορθόδοξο φρόνημα και τα πνευματικά ιδεώδη του γένους.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ ιδρύθηκε πριν 2 περίπου χρόνια λόγω 3 βασικών λόγων :

Α       Να αγωνιστεί ενάντια στο πλαίσιο λύσης της Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας και υπέρ λύσης που να προνοεί την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίο κράτος.

Β       Να αγωνιστεί ενάντια στο διεφθαρμένο ολιγαρχικό κομματικό κατεστημένο και υπέρ της μετατροπής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προηγμένη δημοκρατική πολιτεία.

Γ       Να αντισταθεί στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και να προαγάγει το ελληνορθόδοξο φρόνημα.

Το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό είναι άκρως επικίνδυνο και καταθλιπτικό.

Το πολιτικό σύστημα έχει απαχθεί από μία διεφθαρμένη ολιγαρχική ελίτ η οποία, αφενός εξαγοράζοντας τις συνειδήσεις μεγάλου μέρους του λαού με ρουσφέτια παντός είδους και αφετέρου οδηγώντας ένα άλλο μεγάλο μέρος στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, καταφέρνει να επανεκλέγεται και να νέμεται για δεκαετίες το κράτος και να απομυζά το λαό.

Θεωρούμε ότι θα είναι φρικτό αν η Κυπριακή Δημοκρατία παραμείνει για άλλη μία πενταετία στα χέρια αυτής της διεφθαρμένης ολιγαρχικής ελίτ.

Στο κυπριακό, οι εξελίξεις του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων κατέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αφενός την ακαταλληλότητα της Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας ως βάσης λύσης του Κυπριακού προβλήματος και αφετέρου την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να το αντιληφθεί για 40 ολόκληρα χρόνια.    Παρά τις εξωφρενικές υποχωρήσεις των δύο πρυτάνεων της ενδοτικής σχολής σκέψης Χριστόφια και Αναστασιάδη, η Τουρκία επιβεβαίωσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πολυετή ρητορική της περί του οράματος για προσάρτηση και έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.

Στην εσωτερική διακυβέρνηση, οι πρόσφατες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ιδιαίτερα τα περί κυκλώματος συγκάλυψης πράξεων διαφθοράς και διαπλοκής και χρηματισμού αρχηγών κομμάτων και πολιτικών, υπενθύμισαν το μέγεθος της σήψης και διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού το οποίο αναδεικνύουμε ως κίνημα τα τελευταία 3 χρόνια.


Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ είναι ένα νέο και μικρό πολιτικό κίνημα το οποίο δημιουργήθηκε από πολίτες που δεν επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες πολιτικοί αλλά θέλουν να εργαστούν για να συντρίψουν τις θανατηφόρες παθογένειες του πολιτικού συστήματος της πατρίδας μας.  Η περιορισμένη εκλογική δύναμη που αποκτήσαμε ως κίνημα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν μας επέτρεψε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του προεκλογικού σκηνικού των επικείμενων προεδρικών εκλογών.  Η προσήλωσή μας στις αρχές και αξίες του κινήματός, μας προστάτευσε από τα κελεύσματα των πολιτικών σειρήνων να συμπράξουμε με άλλες δυνάμεις για στήριξη οποιουδήποτε υποψηφίου.

Ως οργανωμένοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις προσβλέποντας στην ανάδειξη ενός αδιάφθορου και ικανού αντι-διζωνικού υποψηφίου.   Με απογοήτευση έχουμε διαπιστώσει ότι τα κόμματα, κινήματα και οργανώσεις που δήθεν αντιτίθενται στην Δι-κοινοτική Δι-ζωνική Ομοσπονδία είτε έχουν προσχωρήσει στα στρατόπεδα Δι-ζωνικών υποψηφίων είτε παραμένουν αδρανή.

Η καθημερινή επαφή με συμπολίτες μας, επιβεβαιώνει ότι μεγάλη μερίδα του λαού, συμπεριλαμβανομένων αξιόλογων προσωπικοτήτων, συμμερίζεται την δική μας απογοήτευση και επιθυμεί την ανάδειξη ενός αδιάφθορου και ικανού υποψηφίου που να αντιτίθεται στην Δι-κοινοτική Δι-ζωνική Ομοσπονδία. 

Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε την διεργασία συσπείρωσης των αδρανοποιημένων αντι-δι-ζωνικών και να διεκδικήσουμε πραγματική αλλαγή οράματος και στρατηγικής στο κυπριακό από την πολιτική ηγεσία, ξεκινούμε σήμερα εκστρατεία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών σε σχέση με το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού προβλήματος. 

Στην ιστοσελίδα www.oxistidizoniki.com.cy η οποία λειτουργεί εδώ και 2 περίπου χρόνια από την πλατφόρμα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ», προβάλλοντας σχετικό ενημερωτικό υλικό και μεταδίδοντας ζωντανά διαλέξεις σχετικές με το θέμα, έχουμε ετοιμάσει ηλεκτρονικό ψήφισμα το οποίο δίνει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν τα ακόλουθα :

  1. Διαφωνία για λύσης στη βάση της Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας.
  1. Συμφωνία για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίου κράτους μετά τη λύση.
  1. Απαίτηση για διεξαγωγή επίσημου  δημοψηφίσματος σε σχέση με το πλαίσιο λύσης πριν τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, ώστε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει ξεκάθαρη εντολή για το σοβαρότατο αυτό θέμα.


Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η ημι-κατεχόμενη πατρίδα μας διέρχεται μία άκρως σημαντική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. 

Ποτέ προηγουμένως από την ανεξαρτησία της μέχρι σήμερα οι διεθνείς συγκυρίες δεν ήταν τόσο ευνοϊκές.  Η εχθρός Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εντός και εκτός τα οποία την έχουν αποδυναμώσει διεθνώς.  Η πατρίδα μας και η ευρύτερη ΝΑ Μεσόγειος έχει αναβαθμιστεί γεω-στρατηγικά λόγω της εξεύρεσης τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και της ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Οι ευνοϊκές συγκυρίες αυτές επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαίων του λαού μας, την απελευθέρωσή του από τον Τούρκο κατακτητή και την μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κανονικό, σύγχρονο, ευημερούν Ευρωπαϊκό κράτος.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του τόπου είναι ανίκανη να εκμεταλλευτεί τις θετικές συγκυρίες αφού το αγωνιστικό φρόνημα βρίσκεται στο ναδίρ λόγω της διάβρωσης που έχει επιφέρει η διαφθορά και το ισοπεδωτικό παγκοσμιοποιημένο πνεύμα.

Όσοι Κύπριοι πολίτες διαφωνούμε με το Βρετανο-τουρκικής προέλευσης πλαίσιο λύσης Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να συ-στρατευτούμε για ανατροπή της καταστροφικής πορείας των τελευταίων 4 δεκαετιών και να διεκδικήσουμε την πραγματική αλλαγή οράματος για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίο κράτος, την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Τούρκο κατακτητή, την εξυγίανση της από τη διαφθορά και την μετατροπή της σε μία προηγμένη δημοκρατικά πολιτεία όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Ας κάνουμε αρχή αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να ψηφίσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη προσπάθεια.

Σας ευχαριστούμε.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Let's talk Business

Talk to a Specialist