Εορτάζουμε και τιμούμε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ

Εορτάζουμε και τιμούμε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ

Οι Έλληνες της Κύπρου εορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ ενάντια στην Βρετανική αποικιοκρατία.

Το πνεύμα του αγώνα της ΕΟΚΑ αλλά και της Εθνικής Παλιγγενεσίας που εορτάσαμε πριν μία εβδομάδα χαρακτηριζόταν από τη θυσία, την ανιδιοτέλεια, την ταπείνωση και το ελληνορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα.

Με λύπη παρατηρούμε ότι οι αρετές που χαρακτήριζαν το λαό μας πριν 6 δεκαετίες τείνουν σήμερα να εκλείψουν.  Η πολιτική ηγεσία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει παραδοθεί στην λαίλαπα της νέας τάξης πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης, του υλισμού και της διαφθοράς κάμπτοντας κάθε αγωνιστική αντίσταση απέναντι στον εισβολέα κατακτητή.  Η πρόσφατη περίπτωση του κανονισμού της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα είναι ενδεικτική του μεγέθους της δουλοπρέπειας και του ξεπεσμού των ηγεσιών του τάχατε μαρξιστικού ΑΚΕΛ και του τάχατε εθνικόφρονος ΔΗΣΥ αλλά και του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί τους απανταχού Έλληνες Κύπριους σε αντικατοχικό αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος, θέτοντας ως παράδειγμα τους προγόνους μας  του 1955 και του 1821. 

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον μας αφού η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα καταδείξει την θέληση και ικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε την εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρουν οι τρέχουσες γεωπολιτικές συγκυρίες και να διεκδικήσουμε επιτέλους την απελευθέρωση μας, την απαλλαγή μας από τον Αγγλοτουρκικό ζυγό και την μετατροπή της πατρίδας μας σε προηγμένη και ευημερούσα δημοκρατική πολιτεία.  

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *