Καλούμε το λαό σε συστράτευση

Καλούμε το λαό σε συστράτευση

Παρακολουθούμε με αποτροπιασμό τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.  Οι αψυχολόγητες, βεβιασμένες και αντικρουόμενες ενέργειες του, σε συνδυασμό με τις απροκάλυπτες πλέον πιέσεις των Αγγλοαμερικανικών, επιβεβαιώνουν την προ πολλού εκπεφρασμένη θέση μας ότι είναι ευάλωτος σε αυτούς σε βαθμό που δεν μπορεί να αντισταθεί στα σχέδιά τους για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων φυσικών της πόρων, μέσω της στρατηγικής συμμάχου τους Τουρκίας.   

Εδώ που έχουμε φτάσει, μόνο ανθρώπινο εμπόδιο στο δρόμο τους παραμένει ο κυρίαρχος λαός.

Ο Θεός, μας προίκισε με ένα νέο τεράστιο ειρηνικό  όπλο, τους υδρογονάνθρακες, που έχουν αναβαθμίσει σημαντικά την γεωστρατηγική και οικονομική μας θέση. Αντί ο Πρόεδρος να εκμεταλλευτεί για απελευθέρωση της πατρίδας μας και αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου, επεξεργάζεται τρόπους να το παραδώσει αμαχητί στον εισβολέα και τους Αγγλοαμερικανούς πάτρωνές του.

Συνάμα, ο Θεός επέτρεψε την επικράτηση στην Τουρκία του νεοσουλτάνου δυνάστη Ερντογάν, ο οποίος έχει βάλει την κατοχική δύναμη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στη διεθνή σκακιέρα και την οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες.  Αντί η κυβέρνηση να το εκμεταλλευτεί εκθέτοντας διεθνώς την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη κατοχή, εποικισμό και άλλα εγκλήματα πολέμου, μηχανεύεται τρόπους συνεταιρισμού μαζί της.

Σήμερα, ο λαός καλείται και πάλι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αφού ο ηγέτης του τον πρόδωσε για άλλη μία φορά.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ βρίσκεται από την πρώτη μέρα της ύπαρξης της ξεκάθαρα  ταγμένη στον αγώνα για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, των βασικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου καθώς και τερματισμό της κατοχής, του εποικισμού και της προτεκτοροποίησης της Κύπρου.   Από την αρχή ταχθήκαμε ενάντια στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία καθότι διαπιστώσαμε, από την εμπειρία των 42 χρόνων συνομιλιών, ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τα πιο πάνω.  

Η πρόσφατη πορεία των συνομιλιών επιβεβαίωσε την διαπίστωσή μας.  Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει υπερβεί προ πολλού και κατά πολύ τις δίκες μας κόκκινες γραμμές αφού έχει ήδη αποδεχθεί:

  1. Την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  2. Την καταπάτηση των θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας με την εξίσωση της πλειοψηφίας του 82% με τη μειοψηφία του 18%.
  3. Την εξάρτηση όλης της Κύπρου στην Τουρκία μέσω το δικαιώματος αρνησικυρίας των Τουρκοκυπρίων.
  4. Την νομιμοποίηση των εποίκων, οι οποίοι αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία στα κατεχόμενα εδάφη.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι οι κόκκινες γραμμές μας θα ξεπεραστούν περαιτέρω στην Γενεύη με την κατάληξη στα κεφάλαια του εδαφικού, των εγγυήσεων και των τουρκικών στρατευμάτων και στα εκκρεμούντα σημεία των άλλων κεφαλαίων.

Ως εκ τούτου,  η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί από τώρα το λαό σε συστράτευση κατά του κυοφορούμενου σχεδίου διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και προτεκτοροποίησης της πατρίδας μας.

Με χαρά μας βλέπουμε κόμματα, οργανώσεις και πρόσωπα να τάσσονται ένα-ένα ενάντια στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και να διεκδικούν την χάραξη νέας στρατηγικής.  Ευχόμαστε η τάση αυτή να ενδυναμωθεί ώστε να απαλλαγούμε μία καλά από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και να προσφέρουμε στο λαό μας για πρώτη φορά πραγματική προοπτική απελευθέρωσης, ειρήνης, δικαιοσύνης και ευημερίας.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *