Καταδικάζουμε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Καταδικάζουμε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

 Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καταδικάζει την παράνομη και προκλητική ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τον Τούρκο κατακτητή στις 15 Νοεμβρίου 1983.

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους αποτελεί μέρος της πάγιας στρατηγικής της Τουρκίας για υλοποίηση του οράματός της για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Είναι ένας από τους προκαθορισμένους στρατηγικούς στόχους  που τέθηκαν για υλοποίηση του οράματος της.  

Η χλιαρή αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνδυασμό με την ενδοτική νοοτροπία και την έλλειψη οράματος και υψηλής στρατηγικής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, επέφεραν την σταδιακή από-ενοχοποίηση της Τουρκίας για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο και τη διεθνή αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Ενεθάρρυναν την Τουρκία να προχωρήσει χωρίς κόστος στην υλοποίηση και των λοιπών στρατηγικών στόχων της όπως του εποικισμού, της υποταγής των Τουρκοκυπρίων στους εποίκους και της πλήρους εξάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία.

Σήμερα, 33 χρόνια μετά, η Ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία ετοιμάζεται να επισημοποιήσει με την υπογραφή της το ψευδοκράτος σε ισότιμη συνιστώσα πολιτεία στη θνησιγενή ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και να δώσει μέσω αυτής στην Τουρκία το δικαίωμα ελέγχου όλης της Κύπρου.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ έχει ξεκαθαρίσει από της ίδρυσής της την αντίθεσή της στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ως εκ τούτου στο κυοφορούμενο σχέδιο λύσης.  Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την αλλαγή πορείας και τη διεκδίκηση λύσης στη βάση του ενιαίου κράτους ώστε η Κύπρος να καταστεί κυρίαρχη και προηγμένη δημοκρατικά πολιτεία όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασικών ελευθεριών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου σε συνθήκες  ασφάλειας, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *