Καταδικάζουμε την Τουρκική εισβολή και κατοχή

Καταδικάζουμε την Τουρκική εισβολή και κατοχή

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καταδικάζει την εισβολή, την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει η Τουρκία στην Κύπρο από το 1974 μέχρι σήμερα με την παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων, τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών, την σύληση των εκκλησιαστικών μνημείων, την συνέχιση του δράματος των αγνοουμένων και την καταπάτηση των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού.

Η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι αντιδράσεις του καθεστώτος Ερτογάν αποδεικνύουν ότι, 42 χρόνια μετά την εισβολή της στην Κύπρο , η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένα ασταθές καθεστώς, ένα αντιδημοκρατικό κράτος, ένας αναξιόπιστος εταίρος, ένας επιθετικός γείτονας και αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

Είναι φανερό ότι οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού προβλήματος για να είναι διαρκής θα πρέπει να αποκλείει την Τουρκία από επεμβατικά δικαιώματα και οποιουδήποτε είδους κηδεμονία ή επιρροή. 

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί την Κυπριακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αντιληφθούν επιτέλους ότι η επιδιωκόμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα επιτρέψει στην Τουρκία να κηδεμονεύει ολόκληρο το νησί μέσω της επιρροής της στην Τουρκοκυπριακή πολιτεία. Ο αποκλεισμός της Τουρκίας θα επέλθει μόνο με την λειτουργία ενός ενιαίου κράτους στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι θα είναι προστατευμένοι από την επιρροή της Τουρκίας.  

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *