Προσοχή. Μας τρώνε τους υδρογονάνθρακες. Σταματήστε τους

Προσοχή. Μας τρώνε τους υδρογονάνθρακες. Σταματήστε τους

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να τηρεί σε άκρα συσκότιση τους χειρισμούς της σε σχέση με τη διαχείριση του τεράστιου θείου δώρου των υδρογονανθράκων.  Από καιρού εις καιρόν προσφεύγει σε παραπλανητικές και αντικρουόμενες ανακοινώσεις με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης γύρω από το θέμα.

Κατά «περίεργο» τρόπο, το θέμα αυτό δεν συζητείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με άλλα θέματα ήσσονος σημασίας.

Ως γνωστόν, η χρηματική αλλά και η γεωστρατηγική αξία των συμβολαίων εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων είναι τεράστια.  Η διαχείρισή τους βρίσκεται στα χέρια μιας μικρής ομάδας πολιτικών προεξαρχόντων του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη.

Όπως αναφέρει η Διεθνής Διαφάνεια,  ο τομέας της ενέργειας είναι επιρρεπής στη διαφθορά με κρυφές συμφωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων πολιτικών και των εταιρειών εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

Στην παράγραφο 5.6.3 του Μνημονίου Συναντίληψης με την ΤΡΟΙΚΑ του Απριλίου 2013, ζητείτο η εγκαθίδρυση θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των πόρων από τους υδρογονάνθρακες στην βάση διεθνώς αναγνωρισμένων βέλτιστων πρακτικών, για διασφάλιση της διαφάνειας, της ευθύνης λογοδοσίας, της δημιουργίας ειδικού ταμείου πόρων και της χρηστής διαχείρισής του.  Το μνημόνιο έχει ολοκληρωθεί αλλά η εν λόγω πρόνοια είναι από τις λίγες που δεν έχουν υλοποιηθεί.

Γνωρίζοντας το εύρος της διαφθοράς των πολιτικών και των κομμάτων στην Κύπρο,  ανησυχούμε ότι έχει στηθεί άλλο ένα φαγοπότι, τεραστίων διαστάσεων αυτή τη φορά, με κίνδυνο το όφελος από τους υδρογονάνθρακες, αντί να εξασφαλίσει την ευημερία των επομένων πολλών γενεών, να καταλήξει ως συνήθως στα χέρια του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου και των καθοδηγητών τους της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή να παρέμβει.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ δηλώνει απερίφραστα, για άλλη μία φορά, ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό την πολιορκία της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας στην οποία έχει υποταγεί το κυπριακό διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.  Αυτοί που νέμονται σήμερα τους υδρογονάνθρακες, δεν είναι άλλοι από αυτούς που κατέστρεψαν την κυπριακή οικονομία, κατασπάραξαν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα  και θέλουν να μετατρέψουν την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί τον Κυπριακό λαό να τερματίσει τη πολιορκία του συντρίβοντας το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο με την ψήφο του στις 22 Μαΐου.  

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *