Ποιος μας πρόδωσε αυτή τη φορά ; Ο Γιούνκερ ή ο Αναστασιάδης ;

Ποιος μας πρόδωσε αυτή τη φορά ; Ο Γιούνκερ ή ο Αναστασιάδης ;

Στον χθεσινό τύπο δημοσιεύτηκε επιστολή ημερομηνίας 29 Νοεμβρίου 2015 με την οποία η Τουρκία κατέθεσε γραπτώς προς την Κομισιόν τις θέσεις που εξέφρασε προφορικά την ίδια μέρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου  σε σχέση με τη Συμφωνία Επανεισδοχής Παράνομων Μεταναστών.  Συγκεκριμένα, η επιστολή ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εφαρμόσει την εν λόγω συμφωνία με την «νήσο Κύπρο».  Ως  γνωστό η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει την θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα. Παρόλα αυτά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Κολέγιο Επιτρόπων  ανέφεραν στην αξιολόγησή τους ότι η Συμφωνία κρίνεται ως «υλοποιημένη».

Η στάση της Κομισιόν έναντι της Κύπρου είναι αναντίλεκτα προδοτική, καθότι υπονομεύει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις επίσημες αποφάσεις της.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ υπέβαλε αυτή τη θέση κατόπιν συνεννόησης με τον  «φίλο» του Πρόεδρο Αναστασιάδη ή χωρίς.

Σε κάθε περίπτωση, η χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η νοοτροπία της καθώς και η πείρα από το παρελθόν μας προϊδεάζει ότι οι δύο «φίλοι» ήταν συνεννοημένοι.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *