Χριστός ανέστη !!!

Χριστός ανέστη !!!

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου αποτελεί για τους απανταχού ορθόδοξους χριστιανούς  την εορτή της ελπίδας.  Της ελπίδας για την αιώνια ζωή και της ανακαίνιση της κτίσης.

Για μας του Κυπρίους, η Ανάσταση έχει πρόσθετη σημασία, αφού αναπόφευκτα παραπέμπει στην ελπίδα της σωτηρίας της πατρίδας μας.

Η αναστάσιμη ελπίδα είναι αυτή που κράτησε αναμμένη την φλόγα της ελευθερίας στις καρδιές των προγόνων μας κατά τις μεγάλες δοκιμασίες στην μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η αναστάσιμη αυτή ελπίδα τείνει να σβήσει λόγω της πρωτοφανούς πνευματικής κρίσης που διέρχεται ο λαός μας εξ’ αιτίας της διάβρωσης των ιδιαίτερων παραδοσιακών αξιών του και την διείσδυση των ισοπεδωτικών παγκοσμιοποιημένων αξίων του δυτικού κόσμου.

Οι πρώτοι που προσβλήθηκαν από την πνευματική κρίση ήταν οι πλέον ευάλωτοι, οι άρχοντες της ύλης και της δόξας.  Οι πλούσιοι και οι πολιτικοί.   Αυτοί υποτάχθηκαν πρώτοι στο παγκοσμιοποιημένο ολιγαρχικό πνεύμα, χειραγωγήθηκαν και έγιναν πρεσβευτές του.  Υποδούλωσαν το λαό εξαγοράζοντας τη συνείδησή του με πελατειακές σχέσεις, προήγαγαν τη διαφθορά, αποδόμησαν το κράτος και τους θεσμούς, κατάκλεψαν τις καταθέσεις, τις μετοχές και τον υπόλοιπο πλούτο του λαού, άνοιξαν το δρόμο για το ξεπούλημα των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών στα διεθνή οικονομικά αρπακτικά, φτωχοποίησαν μεγάλο μέρος του λαού και προετοίμασαν το έδαφος για υφαρπαγή του θείου δώρου των υδρογονανθράκων από τους διεθνείς κολοσσούς και προσπαθούν διακαώς, με παρανοϊκά επιχειρήματα και κοροϊδίες, να πείσουν το λαό να παραδώσει στον κατακτητή με την υπογραφή του τα κατεχόμενα εδάφη, τις περιουσίες και την κηδεμονία όλου του νησιού.

Πολλοί συμπατριώτες μας βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν τα προαναφερθέντα έντονα φαινόμενα αποσβολωμένοι και απαθείς. Η διάβρωση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης ακρωτηρίασε την σχέση τους με τον Θεό, έκαμψε τις αντιστάσεις τους, ατόνησε την δύναμη της ελπίδας που τους συντηρούσε το αγωνιστικό φρόνημα μέσα από τους αιώνες και τους έριξε σε λήθη, μαρασμό, αδιαφορία και παράδοση.   Έτσι, μετατράπηκαν και αυτοί σε όργανα των ξένων ολιγαρχών και των εδώ εκπροσώπων τους.

Το μέλλον της πατρίδας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελπίδα και το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας.  Η αποχαύνωση, ο μαρασμός, η αδιαφορία και η απόγνωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας μας αλλά αυτούς που τα επιβουλεύονται.  Έχουμε ευθύνη έναντι των προγόνων αλλά και των απογόνων μας να αγωνιστούμε για αυτό τον άγιο τόπο που μας δώρισε ο Θεός. 

Η Ανάσταση του Κυρίου πρέπει να μας γεμίζει με ελπίδα, θάρρος και αγωνιστικότητα.  Ο καθένας από εμάς επιβάλλεται να εντρυφήσει στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Ανάστασης και να τραφεί από αυτό με ελπίδα.   Τότε, θα ξαναγεννηθεί μέσα μας ο πόθος για ελευθερία και αγώνα.

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αποτελούν χρυσή ευκαιρία έκφρασης της ελπίδας και της αγωνιστικότητας του λαού μας.  Ο λαός πρέπει να υπερβεί την αδιαφορία και παράδοση που του προκάλεσε η απαξιωτική συμπεριφορά του διεφθαρμένου ολιγαρχικού πολιτικού κατεστημένου και να προσέλθει στις κάλπες για να συντρίψει τα δεσμά της υποδούλωσης σε αυτό. 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *