Εορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ

Εορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ

Σύσσωμο το Ελληνικό έθνος και ιδιαίτερα οι απανταχού Κύπριοι εορτάζουμε σήμερα την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ ενάντια στην Βρετανική αποικιοκρατία.

Τα φυλακισμένα μνήματα, η αγχόνη, το κρησφύγετο στο Μαχαιρά, ο αχυρώνας στο Λιοπέτρι, το μουσείο αγώνος και τόσα άλλα τεκμήρια μας επιτρέπουν να ζωντανέψουμε τις μνήμες και να τονώσουμε το αγωνιστικό φρόνημα.

 Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ πιστεύει ότι η πραγματική τιμή της επετείου και των προσώπων που συνδέονται με αυτή είναι η μίμηση του φρονήματός τους.  Τα κούφια λόγια και οι τυπικές εκδηλώσεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνοδεύονται από μιμητικές πράξεις και αισθήματα.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ κακίζει τους γνωστούς εθνοκάπηλους που χρησιμοποιούν τις ιερές και ένδοξες επετείους για κομματική και προσωπική προβολή.

Το πνεύμα του αγώνα της ΕΟΚΑ αλλά και της Εθνικής Παλιγγενεσίας που εορτάσαμε πριν μία εβδομάδα χαρακτηριζόταν από τη θυσία, την ανιδιοτέλεια, την ταπείνωση και το ελληνορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα.  Αυτοί που εμπράκτως αποδεικνύουν καθημερινά ότι πόρρω απέχουν του πνεύματος αυτού, οφείλουν να σταματήσουν τους θεατρινισμούς για να μην προκαλούν το λαό αλλά και τη μνήμη των ηρώων.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί τους απανταχού Έλληνες Κύπριους σε αντικατοχικό αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος, θέτοντας ως παράδειγμα τους προγόνους μας  του 1955 και του 1821.   Στην Κύπρο δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον του Ελληνισμού. Διακυβεύεται και το μέλλον της ορθόδοξης πίστης αφού απέναντί μας έχουμε σήμερα την νέο-οθωμανική Τουρκία.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί τους Κύπριους πολίτες να πάρουν την σκυτάλη από το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο που αφαιμάσσει το λαό για δεκαετίες και υποσκάπτει εργολαβικά το αγωνιστικό του  φρόνημα και να την παραδώσει σε αυτούς που ποθούν να αγωνιστούν για την ελευθερία της πατρίδας μας με το πνεύμα των προγόνων μας.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *