Επείγει η αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό

Επείγει η αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό

Χαιρετίζουμε την κοινή δήλωση των 10 επιφανών Ελλήνων, Γ. Κασιμάτη, Β. Φίλια, Π. Νεάρχου, Λ. Αξελού, Π. Ήφαιστου, Ι. Μάζη, Μ. Ευρυβιάδη, Δ. Αλευρομάγειρου,
Λ. Βάσση και Θ. Στοφορόπουλου, με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ενορχηστρωμένη παραπλάνηση του κυπριακού λαού σε σχέση με την πρόοδο των συνομιλιών και την κυοφορούμενη λύση και ζητούν επιτακτικά την αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό.

Η ΠΝΟΗ Λαού συμμερίζεται τις θέσεις της κοινής δήλωσης.  Πέραν τούτων, πιστεύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει  να προχωρήσει άμεσα στην επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην ορθή του βάση ως προβλήματος εισβολής, κατοχής και εποικισμού, στην απεμπλοκή από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στην δυναμική διεκδίκηση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ΕΕ και στην ετοιμασία συγκεκριμένης πρότασης για λύση του Κυπριακού στη βάση του ενιαίου κράτους.

Η ΠΝΟΗ Λαού με λύπη της παρατηρεί ότι τα πλείστα πολιτικά κόμματα δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα μπροστά στο λαό σε σχέση με την επιδιωκόμενη λύση και αρκούνται στην κριτική των εκάστοτε κυβερνώντων.

Η ΠΝΟΗ Λαού έχει κυκλοφορήσει μαζικά πρόταση λύσης του Κυπριακού στη βάση του ενιαίου κράτους, συνοδευόμενη με εμπεριστατωμένη στρατηγική ανάλυση για το πώς αυτή θα επιτευχθεί. 

Καλούμε όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο και όσα αντιτίθενται στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία να εισέλθουν σε διεργασία για ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και πρότασης λύσης με τη βοήθεια ομοφρονούντων οργανώσεων, επιστημόνων και άλλων διακεκριμένων προσώπων.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *