Εορτάζουμε την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Εορτάζουμε την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Σύσσωμο το Ελληνικό έθνος εορτάζει σήμερα την αναγέννηση του Γένους των Ελλήνων μετά από τετρακόσια ολόκληρα χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ταυτόχρονα, σύσσωμη η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το άνοιγμα του κεφαλαίου της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Η επιλογή της ημέρας έναρξης της επανάστασης δεν ήταν τυχαία.  Αντίθετα, επιλέγηκε με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να βρίσκεται ουσιαστικά αλλά και συμβολικά κάτω από την σκέπη της Παναγίας.

Την ώρα που ο νους και η καρδία μας στρέφονται δύο αιώνες πίσω στην Αγία Λαύρα και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, η πολιτική ηγεσία μας ετοιμάζεται να παραδώσει τη νήσο των Αγίων, την πατρίδα του Εθνομάρτυρα Κυπριανού, στη νέο-οθωμανική Τουρκία του νέο-σουλτάνου Ερντογάν.  Έχοντας ήδη εξευτελίσει το κράτος με την διαφθορά, την αποδόμηση των θεσμών, την οικονομική δυσπραγία, την κοινωνική εξαθλίωση και την διάβρωση του αγωνιστικού φρονήματος, το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο επεξεργάζεται τρόπους κάμψης της αντίστασης του λαού και εκτροπής από το διεθνές δίκαιο μέσα από ένα πρωτοφανώς ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο λύσης  ή μάλλον διάλυσης.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί τους απανταχού Έλληνες Κύπριους σε αντικατοχικό αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος, θέτοντας ως παράδειγμα τους προγόνους μας δύο αιώνες προηγουμένως.   Στην Κύπρο δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον του Ελληνισμού. Διακυβεύεται και το μέλλον της ορθόδοξης πίστης αφού απέναντί μας έχουμε σήμερα την νέο-οθωμανική Τουρκία.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ καλεί όσους πολιτικούς ηγέτες έχουν κουραστεί από τα 40 χρόνια αντικατοχικού αγώνα να παραδώσουν τη σκυτάλη σε αυτούς που ποθούν να αγωνιστούν για την ελευθερία της πατρίδας όχι μόνο για άλλα 40 αλλά για 400 αν χρειαστεί.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *