Χαιρετίζουμε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις εκτρώσεις

Χαιρετίζουμε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις εκτρώσεις

Με εγκύκλιο ημερομηνίας 8 Μαρτίου 2016 η οποία διαβάστηκε χθες σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τοποθετήθηκε ενάντια στη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τις εκτρώσεις και πρόσφερε κάθε ήθους βοήθεια σε όσες γυναίκες ή οικογένειες αντιμετωπίζουν το δίλημμα της έκτρωσης.

Ως γνωστό, η πατρίδα μας μαστίζεται από το φαινόμενο των εκτρώσεων.  Η παρούσα νομοθεσία απαγορεύει και ποινικοποιεί τις εκτρώσεις, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.  Το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιτρέπει την πραγματοποίησή τους υπό χαλαρές προϋποθέσεις.

Το έγκλημα της έκτρωσης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην περίπτωση της πατρίδας μας καθότι μαστίζεται από σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας και δημογραφικής αλλοίωσης.

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ χαιρετίζει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και καλεί την Βουλή να αποσύρει το εν λόγω νομοσχέδιο.  Ταυτόχρονα, καλεί το κράτος να συνδράμει στην προσπάθεια της Εκκλησίας για στήριξη των γυναικών και οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα.

Πέραν τούτων, Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ τάσσεται υπέρ της παροχής κινήτρων στις πολύτεκνες οικογένειες καθότι θεωρεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ως στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *