Χαιρετίζουμε την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Χαιρετίζουμε την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου κορυφής των ηγετών της Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την περασμένη Πέμπτη και συγχαίρει την κυβέρνηση Αναστασιάδη για τη συμβολή της στην επιτυχία του ιστορικού αυτού γεγονότος.

Η επαναφορά στο προσκήνιο της ανέγερσης τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο είναι μεγάλης σημασίας αφού τονίζει την στρατηγική σημασία της χώρας μας στην ενεργειακή ανάπτυξη της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.  Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η δημιουργία κοινής επιτροπής που θα εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς του φυσικού αερίου από την περιοχή μας με αγωγούς  από Ισραήλ σε Κύπρο και κατάληξη στην Ελλάδα, από όπου θα διοχετεύεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα προσηλωθεί στην υλοποίηση και προώθηση των όσων συμφωνήθηκαν στην τριμερή της περασμένης Πέμπτης και στην επιδίωξη παρόμοιων αποτελεσμάτων με την Αίγυπτο και τις άλλες χώρες της περιοχής ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ευημερία και σταθερότητα στην περιοχή μας. 

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει την αποφυγή παλινδρομήσεων, καθυστερήσεων  και αποσταθεροποιητικών εντυπώσεων όπως αυτές που τα τελευταία 2 χρόνια δημιουργούνταν σε σχέση με την υπό συζήτηση λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο εκφοβισμός που καλλιεργείτο τα τελευταία χρόνια από τα 2 μεγάλα κόμματα και τους ομοϊδεάτες τους σε σχέση με την ανάγκη λύσης του Κυπριακού ως απαραίτητης προϋπόθεσης για εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της χώρας μας ήταν αβάσιμος και παραπλανητικός. 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *