Συγκαλύπτονται οι φοροφυγάδες πολιτικοί

Συγκαλύπτονται οι φοροφυγάδες πολιτικοί

Η συνέντευξη του Ερβέ Φαλτσιανί στην εφημερίδα Σημερινή στην οποία ανέφερε ότι η λίστα Λαγκάρτ που έχουν στα χέρια τους οι Κυπριακές αρχές είναι ελλιπής αφού καλύπτει μόνο το 1/3 του συνόλου, έφερε ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο αυτό σκάνδαλο το οποίο συγκαλύπτεται από τις κυπριακές αρχές  με την πρόφαση των προσωπικών δεδομένων.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των 490 ονομάτων υπάρχουν και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Το φαινόμενο της συγκάλυψης πρακτικών φοροδιαφυγής πολιτικών προσώπων δεν είναι καινούργιο.  Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων το 2013, 13 βουλευτές, από όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένων 2 αρχηγών πολιτικών κομμάτων, δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις για πολλά χρόνια.  Το θέμα αυτό έχει κυριολεκτικά ταφεί.

Η συγκάλυψη πράξεων διαφθοράς πολιτικών προσώπων δεν αφορά μόνο περιπτώσεις φοροδιαφυγής.  Αφορά και την διαπλοκή τους με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα κόκκινα δάνεια και οι διαγραφές οφειλών από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πλην της Τράπεζας Κύπρου παραμένουν άγνωστα.   Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά αυτά είναι ιδιαίτερα μεγάλα στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα.

Η συγκάλυψη αυτών των σκανδάλων όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των σημαντικών πράξεων διαφθοράς θα συνεχιστεί μέχρις ότου ο λαός απαλλαγεί από το ολιγαρχικό διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο το οποίο βρίσκεται πίσω από αυτές. 

Οι πολίτες έχουμε την δύναμη να καθαρίσουμε τον τόπο.  Με τη ψήφο μας.  Ας το κάνουμε επιτέλους.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *