Ο εμπαιγμός του λαού από τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση συνεχίζεται

Ο εμπαιγμός του λαού από τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση συνεχίζεται

Στις 7 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να είναι  «άτεγκτος με όλους» ακόμη και με τον ίδιο.  Δύο μέρες αργότερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή και της Γενικής Λογίστριας, προφανέστατα με τις ευλογίες του Προέδρου.

Το φαινόμενο υποκρισίας και ψεύδους δεν είναι πρωτοφανές.  Αποτελεί  προσφιλή τακτική του Προέδρου που χρησιμοποιείται συστηματικότατα εδώ και πολλά χρόνια.  Χρησιμοποιήθηκε μεγαλοπρεπώς προεκλογικά με τη δέσμευση ότι δεν θα υπήρχε κούρεμα, την υπόσχεση ότι θα επέλεγε τους άριστους των αρίστων και πολλά άλλα.   Μόνο την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκε άλλες δύο φορές.  Την πρώτη σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, και την δεύτερη σε σχέση με το αίτημα της Ρωσικής κυβέρνησης για στρατιωτικές διευκολύνσεις.

Το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό αν ο Νίκος Αναστασιάδης δεν βρισκόταν στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν διαχειριζόταν το μέλλον της πατρίδας μας.  Είναι όμως τραγικό να μην ξέρει ο λαός πότε ο Πρόεδρος λέει αλήθεια και πότε ψέματα. Ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Θα ήταν ευχής έργο αν ο Πρόεδρος μπορούσε να τερματίσει αυτή την κατάπτυστη τακτική .  Η εμπειρία όμως δείχνει ότι τέτοια πάθη σε τέτοια ηλικία δεν ξεριζώνονται. 

Ως εκ τούτου, ο λαός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός..

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *