Συγχαρητήρια στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας

Η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας είναι το ανεξάρτητο όργανο το οποίο έχει την ευθύνη του ελέγχου της δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως αυτή ασκείται από την εκτελεστική εξουσία.

Η ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το 2014 που παραδόθηκε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η δεύτερη αφότου ανέλαβε τα ηνία ο νέος Γενικός Ελεγκτής  και το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει την εκτίμηση  ότι η υπηρεσία έχει αναβαθμιστεί υπό τον κ Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η ετήσια έκθεση για το 2014 αναδεικνύει σωρεία ατασθαλιών και παρατυπιών και επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την σήψη και τη διαφθορά του δημόσιου βίου και την ανικανότητα της εκτελεστικής εξουσίας να τον εξυγιάνει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά.

Η ετήσια έκθεση για το 2014 θέτει στους ώμους των εισαγγελικών αρχών τεράστιο ευθύνη για διερεύνηση σοβαρών ποινικών υποθέσεων, όπως αυτές που αφορούν αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών, τροποποιήσεις σχεδίων ανάπτυξης, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και πολλές άλλες.

Η ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2014 επιβεβαιώνει την θέση της ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ ότι είναι αδήριτη ανάγκη για την πατρίδα μας η ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και η ανάθεση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας σε νέα αδιάφθορα πρόσωπα που θα βλέπουν την πολιτική όχι ως μέσο πλουτισμού και βιοπορισμού αλλά ως λειτούργημα και προσφορά στην πατρίδα.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *