Παράνομη επίσκεψη Αχμέτ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα

Παράνομη επίσκεψη Αχμέτ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα

Για άλλη μία φορά η Τουρκική και η Τουρκοκυπριακή ηγεσία εξέφρασαν χωρίς περιστροφές ότι όραμά τους για τη λύση στο Κυπριακό είναι η ίδρυση ενός νέου κράτους και επομένως η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Επανέλαβαν δε ότι σε κάθε περίπτωση οι Τουρκοκύπριοι θα υπερασπίζονται, προωθούν και προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο λαός διερωτάται πως είναι δυνατόν να καλλιεργείται τόση αισιοδοξία για λύση σε λίγους μήνες όταν στο θεμελιώδες αυτό σημείο όσο και στα άλλα ζωτικά σημεία υπάρχει χάσμα μεταξύ των διακηρυγμένων θέσεων των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καιρός να αποδεχθεί το δεδηλωμένο όραμα της Τουρκικής πλευράς για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου και να αντιληφθεί τη στρατηγική της για σταδιακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Μόνο τότε θα καταλάβει ότι με τις ενέργειές του συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματος της Τουρκικής πλευράς.

Το τραγικό για την Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ότι οι διαδοχικές ηγεσίες της εδώ και 50 χρόνια παραμένουν δέσμιες της Τουρκικής στρατηγικής αντί να εκπονήσουν την δική τους και ως εκ τούτου σέρνονται σε ενέργειες που συμβάλλουν στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή μας επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε την χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για αντιμετώπιση του Τούρκου κατακτητή και μετατροπή της Κύπρου σε κυρίαρχο και προηγμένο δημοκρατικά πολίτευμα.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *