Εξασφαλίσαμε τη λίστα Γιωρκάτζη με τα δάνεια 29 Βουλευτών

Εξασφαλίσαμε τη λίστα Γιωρκάτζη με τα δάνεια 29 Βουλευτών

12 Μαρτίου 2015

Τη λίστα την οποία χρησιμοποίησε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στην Επιτροπή Θεσμών της βουλής, σύμφωνα με την οποία 29 συνολικά Βουλευτές έχουν «καθυστερημένα δάνεια» στην Τράπεζα Κύπρου, εξασφάλισε το SigmaLive.

Πρόκειται για μια πολιτική λίστα, στην οποία φιγουράρουν ονόματα κυρίως από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα.

Το υψηλότερο δάνειο βουλευτή, ανέρχεται στα 28,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 27,3 δεν είναι εξυπηρετούμενα ενώ την ίδια ώρα έχει συνολικές εγγυήσεις σε προσωπικά δάνεια και άλλα, που ανέρχονται σε σχεδόν 65 εκ. ευρώ. Το δεύτερο υψηλότερο δάνειο βουλευτή, ανέρχεται στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,2 δεν εξυπηρετούνται, ενώ υπάρχουν συνολικές εγγυήσεις ύψους 3,1 εκατομμυρίων.

Στην εν λόγω λίστα, ποζάρουν και πολιτικοί αρχηγοί, όμως όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στα ποσά που χρωστούν, περιλαμβάνονται και χρέη των κομμάτων τους.

Συγκεκριμένα το δάνειο ενός πολιτικού αρχηγού αγγίζει τα 4,1 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 195 χιλιάδες δεν εξυπηρετούνται, ενώ οι προσωπικές του εγγυήσεις σε όλα δάνεια συνολικά φτάνουν τις 487 χιλιάδες ευρώ. Σε άλλη περίπτωση δάνειο πολιτικού αρχηγού ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων 57 χιλιάδες δεν εξυπηρετούνται.

Για ευνόητους λόγους, το SigmaLive, δεν θα δημοσιεύσει τη λίστα προς το παρών. Εναπόκειται πλέον στους ίδιους τους βουλευτές να τοποθετηθούν και να δώσουν φως στα όσα τους καταλογίζονται με την εμπλοκή στο θέμα των εκποιήσεων. Σε 24 ώρες η λίστα θα δημοσιευτεί. 

Πηγή: SIGMALIVE

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *